Foto: no Kristapa Liepiņa personiskā arhīva

Ar klinšu kāpšanu un alpīnismu tu nodarbojies kopš trīspadsmit gadu vecuma. Kā sākās tavs ceļš uz virsotnēm? 4

Tīrā nejaušība. Uz skolu bija atnācis treneris, kas stāstīja par speleoloģiju. Pētīt alas – tas taču ir tik interesanti! Aizeju uz Annas ielu pieteikties pulciņā, bet izrādās, treneris negaidīti nokļuvis slimnīcā un tiem, kas atnākuši, ļauj kādu brīdi pakavēties alpīnisma pulciņā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Tu esi mācījies “lietišķajos” un Kultūras akadēmijā. Esi strādājis Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldē. Kāpēc pameti studijas? Un kas pamudināja pamest labi atalgotu darbu?
Studijas gan “lietišķajos”, gan akadēmijā nācās pamest, jo citādi vienkārši nebija par ko dzīvot. Deviņdesmito gadu sākums, man tikko piedzimusi meita, ģimene jāpaēdina, rēķini jāmaksā, bet savienot darbu ar pilna laika mācībām tolaik nevarēja. Esmu strādājis gan par skatuves strādnieku Jaunatnes teātrī, gan trijās televīzijās par videooperatoru un montāžas režisoru. Un tad nāca darbs Latvijas Bankā. Dinamisks, interesants darbs. Līdztekus tam ar īpašu bankas vadības atļauju varēju kā instruktors darboties arī ar vairākām militārām vienībām. Tomēr trīspadsmit gadi vienā darbā ir ilgs laiks. Biju kāpis pa karjeras kāpnēm, saņēmu labu algu. Taču ko dod liela alga, ja tev nav laika to naudu tērēt. Tas arī bija viens no galvenajiem motīviem, kāpēc pametu darbu, kas visādā ziņā man patika. Tomēr vēl vairāk man patika mēnešus četrus pavadīt, kāpjot kalnos, laivojot jūrās, dodoties izbraukumos ar ģimeni. Jā, darbs arī ir izaicinājums, pašapliecināšanās, novērtējums profesionālā jomā, taču man nepietiek ar vienu mēnesi gadā, lai īstenotu tās lietas, bez kurām mana dzīve zaudē krāsas un garšu. Strādāt interesantu darbu tikai labas algas un prestiža pēc, taču itin bieži justies nelaimīgam, es negribēju. Acīmredzot bija noslēdzies kāds posms. Nauda ir fantastisks līdzeklis, tā sniedz drošības sajūtu, taču daudz drošāka aizmugure ir tavas zinības un spējas, kas nemitīgi jāpilnīgo. Un tā pienāca brīdis, kad sapratu: esmu gatavs atlaisties no šī krasta un doties peldēt nezināmajā, tikai tāpēc, ka man ļoti patīk peldēt. Manā gadījumā – tāpēc, ka man patīk kāpt kalnos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.