Foto: Matīss Markovskis

Cepta vista ar ķirbi un kartupeļu–sēņu biezeni 0

Sastāvdaļas
* 4 vistas krūtiņas
* vidēji liels riekstu ķirbis
* 0,4 ml saldā krējuma
* dažas salvijas lapas
* šķipsna sāls
* šķipsna svaigi maltu melno piparu
* rīvēts muskatrieksts
* citrons (miziņa un sula)
* 2 daiviņas ķiploka
* kaņepju eļļa

Reklāma
Reklāma
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Četru cilvēku ģimene veic eksperimentu, cenšoties pārtikai tērēt ne vairāk kā 60 eiro nedēļā: “No dažiem produktiem nākas atteikties”
Lasīt citas ziņas

Biezenim
* 800 g kartupeļu
* 250 ml piena
* 50 g sviesta
* sauja sēņu
* sarīvēts muskatrieksts
* ķiploka daiviņa
* eļļa
* loki vai maurloki
* sāls
* pipari

Pagatavošana.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemērotā bļodā liek vistas krūtiņas ar visu ādu. Norīvē citrona miziņu (tikai dzelteno daļu), sakapā dažas salvijas lapiņas, notīra un sakapā ķiploku. To visu liek bļodā pie gaļas. Tad pievieno nedaudz eļļas, sāls un svaigi maltu piparu. Visu kārtīgi iemaisa, lai vista būtu apņemta.

Ķirbi sadala četrās daļās, nomizo un iztīra sēklas, tad sagriež diezgan plānās šķēlītēs. Vistas krūtiņas ar visām garšvielām liek uz plāts un tām apkārt izkārto ķirbja šķēles. Saldo krējumu uzmanīgi lej apkārt ķirbim (nevis uz vistas). Uzrīvē muskatriekstu, uzkaisa sāli, piparus, apslaka ar kaņepju eļļu un citrona sulu. Cep cepeškrāsnī 25–35 minūtes.

Gatavo biezeni. Kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos. Katlā lej ūdeni, pieber sāli, kartupeļus un uzliek vāku. Vāra vidējā temperatūrā aptuveni 20 minūtes.

Sēnes notīra un sagriež mazākos gabalos. Sakapā ķiploku. Sasilda pannu, uzlej nedaudz eļļas un apcep sēnes kopā ar ķiploku, līdz parādās jauka ceptu sēņu smarža. Atsevišķā katliņā sasilda pienu, pievieno sviestu, muskatriekstu, sāli un piparus. Saspaida izvārītos kartupeļus un pielej pienu, kamēr ir vēlamā konsistence. Tad pieber ceptās sēnes.

Uz šķīvja liek kartupeļu un sēņu biezeni, uzkaisa lociņus, virsū kārto vistas krūtiņu un uzmanīgi uzliek ķirbja šķēles.

Pavāra piebilde

Var izmantot šampinjonus vai jebkuras citas sēnes, kas pašiem tīk. Labu garšu dod bekas vai baravikas. Cepto vistiņu arī uz šķīvja atstāj ar visām garšvielām, jo salvija un ķiplociņš radīs īpašu noti. Kaņepju sēklu eļļa ir gan garšas, gan veselīguma piedeva, jo satur vērtīgās neaizvietojamās taukskābes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.