Foto – Shutterstock.com

Ceptas cūku ribiņas – gan ikdienai, gan svētkiem 0

Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas – lielisks otrā ēdiena variants gan ikdienas galdam, gan svētku reizēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1,5 kg cūku ribiņu
2 sīpoli
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes medus
3 – 4 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Ingvers
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana.
Rūpīgi nomazgāt ribiņas un sagriezt porciju gabaliņos (pa 3 – 4 ribiņām).
Mērcei smalki sagriezt sīpolus, ķiplokus, ingveru.
Cepamajā traukā iebērt sagrieztos sīpolus, ķiplokus, ingveru, pievienot medu, sojas mērci, tomātu pastu.
Mērci uzvārīt un vārīt tik ilgi, kamēr sīpoli mīksti.
Ar blendera palīdzību sasmalcināt mērci.
Ar kulinārijas otiņas palīdzību sasmērēt ribiņas ar mērci un ļaut marinēties 1 – 2 stundas.
Uzsildīt cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai un cept ribiņas 1 – 1,5 stundu, ik pa brīdim aplejot ar mērci. Ja gaļas virspuse ir stipri apcepusies, to var apklāt ar foliju. Atlikušo mērci vēlreiz uzsildīt, var izberzt caur sietu.
Cūku ribiņas pasniegt karstas ar svaigiem dārzeņiem un mērci.

CITI ŠOBRĪD LASA

Padomi:
Ribiņas var cept uz restēm. Tādā gadījumā zem restēm ir jānoliek panna, lai tur var satecēt liekie tauki.
Ja ribiņas cepsiet uz pannas, atcerieties: pannu var izklāt ar cepamo pergamentu vai foliju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.