Foto – Bonappetit.lv

Ceptas reņģītes burkānu – tomātu mērcē 0

Pagatavošanas laiks: 45 min. + laiks marinēšanai Sarežģītība: vienkārši Porcijas: 4-6 Sastāvdaļas 1kg svaigas reņģes milti sāls eļļa Mērcei: 800g konservēti tomāti 2-3 sīpoli 3-4 burkāni 2 ēd.k. etiķis 3-4 lauru lapas smaržīgie pipari   Pagatavošana Reņģes iztīrīt, pārkaisīt ar sāli, apviļāt miltos un cept uzkarsētā eļļā no abām pusēm. Pagatavot mērci. Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcināt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus. Pievienot sasmlacinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni. Traukā kārto slāņiem zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties. Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.

Reklāma
Reklāma

Recepti piedāvā

Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.