Kauns. Varas kumosiņš “Nepilsoņu kongresam” 8

Gatim Truksnim izdevies atgriezties Jūrmalas mēra amatā. Par viņu balsoja 9 no 15 deputātiem. Tomēr ir vēl pavadošā ziņa – pie varas faktiski nokļuvis bēdīgi slavenais veidojums “Nepilsoņu kongress” (“NK”), jo viena no redzamākajām NK aktīvistēm Elizabete Krivcova, kuras bilde regulāri redzama Drošības policijas gada pārskatos un kuru DP vērtējusi kā valsts konstitucionālās iekārtas drošībai riskantu personu, pašvaldību vēlēšanās kļuva par Jūrmalas domes deputāti no “Saskaņas” saraksta, bet nu darbosies valdošajā koalīcijā un atbildēs par tūrisma jautājumiem. Pagaidām tas ir neliels, lai arī diezgan gards varas kumosiņš.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

“NK” tika izveidots 2014. gadā kā viena no sastāvdaļām tā saukto Krievijas “tautiešu” organizāciju tīklā. Galvenā misija – vēstīt par Latvijas krievvalodīgo “pazemojumiem”, rīkot dažādas protesta akcijas. Bijis arī mēģinājums izveidot alternatīvās varas struktūras (parlamentu), kas gan neguva plašu atsaucību pat krievvalodīgajā vidē. “Šo varu mēs neesam ievēlējuši, tā mūs nepārstāv” – tāds ir “NK” lozungs, bet, kā izrādās, aktīvisti šo varu nemaz tā nesmādē, ja ir iespēja pie tās tikt. Pateicība par to Zaļo un zemnieku savienībai un G. Truksnim personīgi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.