Kauns. Aktieri Ždanokas teātrī 5

“Viņi apturēs apmācību krievu valodā tuvāko gadu laikā! Tā ir traģēdija mūsu bērniem. Parakstieties tūlīt!” – šāds ieraksts krievu valodā sociālajā tīklā “Facebook” pavada video ar trauksmaini sērīgu mūziku un tajā redzamiem bērniem un Latvijas karogu. Šo video un tai sekojošo kampaņu par “mazākumtautību tiesībām” Eiropā izvietojusi organizācija “Federālistu apvienība Eiropas mazākumtautībām” (FUEN). Organizācija reģistrēta sastāvā, kur ir dažādu etnisko minoritāšu pārstāvji no visas Eiropas, un to vada Ungāru demokrātiskās alianses Rumānijā vadītājs Lorāns Vincs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

Akcijā “Minoritāšu glābšanas paka” (“Minority Safepack”) organizācija vēloties panākt, lai etniskajām minoritātēm dažādās ES valstīs būtu “vairāk tiesību”. Rīkotāji vāc parakstus ES mēroga petīcijai, kurai septiņās valstīs nepieciešams savākt miljonu iedzīvotāju balsu, lai jautājumu kā ES pilsoņu iniciatīvu izskatītu Eiropas Komisija. Šiem mazākumtautību pārstāvjiem tad arī “piekabinājusies” Tatjana Ždanoka, kurai “rūpes” par minoritātēm (vai, precīzāk, vienu “minoritāti” – krieviem) veidojušās kā revanšistiskas alkas par PSRS sabrukumu.

Ždanokieši tagad izmanto “Minority Safepack” simboliku savos mītiņos. Neko citu kā fona žvadzoņu gan šīs aktivitātes nevar radīt. ES pilsoņu iniciatīvu nevar izmantot, lai Latvijā “no augšas” par valsts valodu ieviestu krievu valodu vai citādi ietekmētu integrācijas politiku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.