Joks. Kaķiem smiekli nenāk 0

“Bebrs jau tā kā ūdensdzīvnieks, no kā tad tas bija jāglābj – no kaķiem?” “Vai turpmāk glābēji arī kurmjus no pazemes cels ārā?” Asprātību birumu sociālajos tīklos izraisīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) trešdien izplatītā ziņa, ka “Pļaviņu novada Klintaines pagastā ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nogādāja krastā divus kaķus, kuri atradās dīķa vidū uz dēļa kopā ar bebru”. Izrādās, gluži īsti tā nav bijis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties 64
TV24
Ķīna paziņo, ka kopā ar Krieviju ir gatava aizstāvēt “taisnīgumu” pasaulē. Vai Ķīna nostāsies uz frontes līnijas?
14 iecienīti produkti, kuru sastāvā ir vielas, kas var veicināt vēža veidošanos 3
Lasīt citas ziņas

Otrdien glābēji saņēmuši izsaukumu uz Klintaines pagasta Oliņkalna degvielas uzpildes stacijas “Astarte Nafta” teritoriju. Tur divi kaķi atradušies ap 50 m2 lielā dīķī, kas izveidots tieši ugunsdzēsēju vajadzībām. Aculieciniece Iveta, kas arī lūgusi izsaukt glābējus, teic, ka kaķi peldējuši uz sausa, lapām apķepuša ledus gabala un izskatījies, ka uz tā atradušies jau krietnu laiku. “Dīķa krasti ir pastāvi, klāti ar biezu gumijotu plēvveidīgu materiālu, kurā nevar nadziņi ieķerties. Labi, ka ledus gabals bija. Nekāda dēļa tur nebija, jo dīķis ir tīrs, arī metru augsta sētiņa ap to ir, vienā vietā gan no ziemas mazliet deformējusies,” viņa stāsta. Kaķus iznesis viens no glābējiem, kas iekāpis dīķī. Domājams, kaķi gājuši padzerties un ieslīdējuši dīķī.

Situāciju draiskāku padarījis tas, ka ūdenī (ne uz dēļa, ne uz ledus gabala) bijis arī bebrs, taču to noteikti nav interesējuši kaķi. Glābēji pielikuši pie krasta koka gabalu, lai bebrs izrāptos ārā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šajā laikā bebru ģimenes, kā saka zinātāji, padzen jaunuļus un šis laikam bija nācis mājvietu lūkoties. Mēs smējāmies: būtu glābēji vairākus kokus atnesuši, varbūt bebrs nebūtu nemaz gājis projām…” saka Iveta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.