Prožektorveida gaismekļus izvieto pie iebraucamajiem vārtiem un vārtiņiem, pie iebraucamā ceļa, gājēju celiņa, garāžas un lieveņa.
Prožektorveida gaismekļus izvieto pie iebraucamajiem vārtiem un vārtiņiem, pie iebraucamā ceļa, gājēju celiņa, garāžas un lieveņa.
Publicitātes foto

Kas lētāk, kas ērtāk? 0

“Visekonomiskāk un vieglāk funkcionālā apgaismojuma ierīkošanai izmantot diožu prožektorus kombinācijā ar kustību sensoriem,” iesaka “euroled.lv” veikala vadītājs Ivans Fedorovskis. “Prožektorus un sensorus var uzstādīt, veicot vieglus montāžas darbus, kam nav nepieciešamas īpašas prasmes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Prožektorveida gaismekļus izvieto stratēģiski nepieciešamajās vietās – pie iebraucamajiem vārtiem un vārtiņiem, pie iebraucamā ceļa, gājēju celiņa, garāžas un lieveņa. Vienā ķēdē iespējams saslēgt pat četrus piecus prožektorus, kas, nostrādājot kustību sensoriem, ieslēdzas vajadzīgajā brīdī uz neilgu laiku. Šāds risinājums (visi prožektori kopā) gada laikā patērēs tikpat elektrības, cik viena kvēlspuldze. Lai gan ierīkošanas izmaksas sākumā šķiet augstas, tās pilnībā atmaksāsies jau gada laikā.”

Atzīto zīmolu prožektori izmaksā aptuveni 15 – 30 eiro/gab., sensori – 5 līdz 20 eiro. Tātad četru prožektoru ķēde kopā ar sensoriem izmaksās aptuveni ap 100 eiro, bet izmaksas iespējams samazināt, ja izmanto sezonas akciju atlaides vai atsevišķu veikalu klientu kartes. Var, protams, izvēlēties arī lētākus produktus, bet tas ir izdevīgi tikai pirkšanas brīdī. Lētie ķīniešu produkti ļoti bieži mēdz izsist drošinātājus, turklāt ne tikvien konkrētajā ķēdē, bet arī pārējā mājas elektrotīklā. Ja šāda situācija ilgākā laika periodā atkārtojas bieži, bojātas var tikt arī citas iekārtas, kas jau radīs ievērojamus zaudējumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Diožu lentes un paneļi vairāk piemēroti fasādes apgaismošanai. Turklāt to uzstādīšana ir krietni sarežģītāka par prožektoru montāžu, jo jāizmanto konkrēti profili, kā arī jāatrod vieta, kur paslēpt barošanas blokus.

Ļoti populāri līdz šim bija izmantot stabveida gaismekļus celiņu un piebraucamo ceļu apgaismošanai. Šāds risinājums dod labu rezultātu – pārvietošanās ceļš ir izgaismots un drošs, tomēr šāda apgaismojuma izveidošana izmaksā krietni vien dārgāk, jo nepieciešami rakšanas darbi, elektriķa pakalpojumi. Ja izvēlas šādu apgaismojuma veidu, to vēlams ierīkot vasaras laikā, kad dārzā norit vēl citi zemes darbi. Turklāt arī šos gaismekļus ļoti ieteicams komplektēt ar gaismas un kustību sensoriem. Gaismas sensori ieslēdz apgaismojumu tad, kad krēsla sabiezē, un izslēdz, kad tumsa izklīst. Vēl izdevīgāk ir sensori ar laika releju – tad apgaismojumu iespējams ieprogrammēt tikai uz to tumšo laiku, kad ap māju notiek iemītnieku kustība, bet pārējā laikā (piemēram, nakts un dienas stundās) apgaismojums ir izslēgts – darbojas tikai drošības sensori pa teritorijas perimetru un ap māju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.