Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
LETA

“Problēmas sākās ar kaimiņieni Aiju. Viņa noskaņoja pret mani tēvu, kurš bija izteikti labestīgs, lētticīgs cilvēks. Aijas ģimenes iespaidots, tēvs tai atdeva vieglo automašīnu, dažādu lauksaimniecības un sadzīves tehniku, citas mantas. Kad mēģināju saprast, kas notiek, no Aijas saņēmu draudus. Es vienu brīdi biju arī “Ādamu” pilnvarnieks un konstatēju, ka Aijas ģimene zog mežu, par ko ziņoju policijai. Kad “Ādamus” 2013. gadā nopirka Lita, kurai līdzās jau bija īpašums, viņa sametās kopā ar Aiju, lai kopīgi iegūtu mana tēva īpašumu un noskaņotu viņu pret mani. Tēvs palika dzīvot “Ādamos” un bija pret mani, es pat nevarēju nokļūt pēc savām mantām savā guļbūvē. Vēl man piezvanīja policijas inspektors un, draudot ar lielām nepatikšanām, ieteica pie tēva un viņa īpašumā nerādīties,” stāsta Diks. 5


Kad Ilgonis saslimis un dēls viņu ar ātro medicīnisko palīdzību nogādājis slimnīcā, Aija un Lita esot pierunājušas viņu atteikties no operācijas un no slimnīcas aizvedušas atpakaļ uz “Ādamiem”. Kopš tā brīža Lita aizliegusi dēlam tuvoties Ilgonim.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

Diks stāsta, ka par tēva nāvi uzzinājis tikai iepriekšējā vakarā pirms kremēšanas, četras dienas pēc viņa nāves, tāpēc nav varējis no viņa pienācīgi atvadīties. Vēlāk izrādījās, ka pusotru nedēļu pirms nāves, 12. augustā, Ilgonis Litai pārdevis daļu īpašuma – 21,76 hekt­ārus par 7128 eiro. Tāpat izrādījies, ka no tēva naudas kontiem esot pazudusi nauda. Diks uzskata, ka turpinās kustamās mantas izsaimniekošana un nobēdzināšana. Taču “Ādamos” turpina dzīvot Dika māte Zoja, kura arī esot noskaņota pret dēlu un nevēloties viņu redzēt. Dēls ir tiesā iesniedzis prasību izvērtēt mātes rīcībspēju, jo baidās, ka viņa var izsaimniekot pilnīgi visu īpašumu.

“Jā, man ar māti nebija vienkāršas attiecības, bet tagad viņa ir ļoti slima, viņai ir komunikācijas problēmas, bet man neļauj viņu apciemot. Izrādās, likums to atļauj. Tās sievietes, kas ir ap viņu, mātei sagrozījušas galvu. Tāpat kā sagrozīja galvu tēvam. Ir jau par ko. Lēšu, ka kopējā “Rūju” vērtība varētu būt ap pusmiljona eiro. Tā mans dēls var palikt vispār bešā. Kad tēvs bija vesels, kopā ar sievu katru brīvu brīdi apciemoju viņu, kopā strādājām un nežēlojām spēkus, jo tēva sapnis patiešām bija atstāt mantojumā savam mazdēlam iekoptu saimniecību,” atceras Diks.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.