Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Timurs Sbuhankulovs

Pāris procentu 3

Lielveikalos cūkgaļas cenas nav tik būtiski samazinājušās kā iepirkumu cenas kautuvēs – to var secināt no lieltirgotāju paustā. “Maxima Latvija” komunikācijas vadītājs Jānis Beseris atzīst, ka kopējās cenu izmaiņas šā gada desmit mēnešos pret iepriekšējo gadu bijušas vien pāris procentu robežās un vidēji saglabājušās līdzīgā līmenī kā pērn. Detalizētāk analizējot atsevišķas pozīcijas, redzams, ka cenu izmaiņām ir izteikti sezonāls raksturs – vasaras sezonā pieauga cenas grilēšanai aktuālākajām pozīcijām – kakla karbonādei, šķiņķim, lāpstiņai, tai pašā laikā cena nedaudz nokritās ziemas sezonas produktiem jeb stilbiņiem, krūtiņai, pavēderei, speķim. Bet vasaras beigās cūkgaļas cenas līdzsvarojās līdz iepriekšējam līmenim un, kopumā vērtējot, būtiski nav mainījušās. Ņemot vērā to, ka svaigās gaļas tirgū konkurence starp tirgotājiem ir īpaši sīva, tad cūkgaļas cenu līmenis jau iepriekš ir ticis saglabāts iespējami konkurētspējīgs un pievilcīgs pircējiem, pauda J. Beseris.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Arī “Rimi Latvia” pārstāve Dace Valnere atzina, ka cūku mēra dēļ cūkgaļas cenas veikalos nav mainījušās. Proti, cenu izmaiņu piedāvājumi no piegādātājiem neesot saņemti. Piemēram, cūkgaļas karbonādes regulārā cena “Rimi” veikalos ir 6,25 eiro/kg, bet akcijās cenas ir 3,89 – 3,99 eiro/kg un cenas kopš maija nav mainījušās.

Cūkaudzētāji gan norāda, ka tas nav izprotami, kāpēc iepirkumu cenas dramatiski samazinās, bet veikalos to neredz. “Nezinu teikt, kurš no tā ir ieguvējs, bet pircējs tas noteikti nav,” rezumē Dz. Lejniece.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.