Foto – Matīss Markovskis

Cukīni un gurķa spageti. Svaigākā garša pasaulē! 0

Pagatavošana

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Nātres blanšē tikai mirkli, trīs sekundes, un uzreiz liek zem auksta ūdens, lai nezaudē spirgto krāsu. Blenderī vispirms samaļ riekstus un ķiploku. Tad pievieno nātres, citrona sulu, rauga pārslas, sāli un piparus. Ieslēdz blenderi, lai viss saturs lēnām maļas, un pamazām lej klāt eļļu, skatoties, cik biezs pesto veidojas. Blendē, kamēr masa kļūst viendabīga.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Gurķi un cukīni liek speciālā ierīcē – spirālveida griezējā – un sadala garās, spageti līdzīgās strēmelēs. Lai panāktu līdzīgu efektu, var izmantot rīvi, kas sašķēlē garās sloksnēs, vai dārzeņu mizotāju ar robiņiem. Spinātus sagriež, kā patīk, zaļumus sakapā. Visu sajauc ar pesto.

Sastāvdaļas

• garais gurķis

• cukīni

• 2 saujas spinātu

• buntīte diļļu vai pētersīļu

Pesto

• 125 g Indijas riekstu

• 2 daiviņas ķiploka

• 2 krietni pušķi nātru galotņu

• 2 ēdamkarotes rauga pārslu (aizvieto sieru)

• 300 ml olīveļļas (extra virgin)

• 1/2 citrona sula

• sāls un pipari

Pavāra piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Cukīni dod masu, gurķis atsvaidzina, zaļumi papildina. Pesto, kura sastāvā ir gan rieksti, gan rauga pārslas, ko dēvē par svaigēdāju parmezānu, padara ēdienu sātīgāku.

Jāraugās, lai blenderis ir pilnīgi sauss, citādi riekstus būs grūti samalt. Pesto var izmantot arī 150 g lapu kāposta, tikai iepriekš tos vajag blanšēt. Var ņemt arī baziliku vai koriandra zaļumus, pavasarī – lakšus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.