Foto – Shutterstock.com

Dārzeņu sautējums ar žāvētām plūmēm. Gavēņa laika recepte 1

AS “Lido” šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai.

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams

Izdedzinās caurumu tavā kabatā: 10 BMW modeļi, kurus nevajadzētu pirkt
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš teica, ka vairs nejūt kājas, bija bāls” – Viesturs, kurš devās glābt Daugavā esošos makšķerniekus, atceras notikumus liktenīgajā brīdī 1
Maskava izslēgs internetu? Publiskajā telpā jau izteikti minējumi, kas būs Ukrainas dronu 9. maija mērķi
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļām nepieciešami četri lieli burkāni, 100 grami žāvētu plūmju, viens mazs sīpols, viena daiviņa ķiploka, 50 grami sviesta, cukurs, sāls, pipari, zaļumi.

Pagatavošana

1. Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Nomizojam burkānus un sagriežam rupjos salmiņos.

3. Uzkarsējam pannu uz lielas liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus.

4. Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr tie kļūst mīksti.

5. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī.

6. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā.

7. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu. Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.