Foto LETA

  16

Projektu bremzē konkurenti?

Ko par to domā iecerētās jaunbūves nomnieks, to noskaidrot neizdevās. SIA “DEPO DIY” birojā atteicās no jebkādiem komentāriem par šo projektu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

SIA “EfTEN Capital” valdes priekšsēdētājs Viktors Savins stāsta, ka otrreiz iesniegtais, pārstrādātais jaunceltnes projekts esot sava veida mierizlīgums ar pašvaldību, ar kuru izbeigta savulaik iesāktā tiesvedība par būvniecības projekta apstiprināšanas novilcināšanu. “Latvijā šis nav pirmais gadījums, kad uzrodas ļaudis, kuri mēģina aizlikt kāju priekšā kādai būvniecības iecerei. Baidoties no “DEPO” ienākšanas Jelgavā un konkurences, pret to iebilst būvmateriālu tirgotāji, kuri jau strādā Jelgavā. Zīmīgi, ka arī iedzīvotāju paraksti tika vākti nevis kaut kur, bet būvmateriālu tirdzniecības vietās,” piebilst Viktors Savins.

“Būvvaldē atkārtoti iesniegtās būvniecības ieceres autori ir arhitektu birojs “Lauders Arhitektūra”, kuru piedāvājums Arhitektu savienības rīkotajā konkursā tika atzīts par vislabāko,” vēsta SIA “Auras centrs” valdes loceklis un iecerētās būvniecības projekta vadītājs Uldis Sproga. “Atšķirībā no sākotnējās ieceres ēkas stiklotā fasāde pavērsta nevis pret Rīgas ielu, bet pret Lielupi. Tādējādi esam ņēmuši vērā gan pašvaldības, gan iedzīvotāju izteiktos iebildumus.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā projekta vadītājs stāsta, ēkas plānotā platība būs ap 15 000 kvadrātmetru, tā jau sākotnēji bijusi paredzēta lielveikala “DEPO” vajadzībām. Būvniecību paredzēts sākt šā gada rudenī, bet pabeigt nākamā gada jūnijā. Projekta īstenošanā plāno ieguldīt ap 15 miljonus eiro.

Pašvaldība vairs nevar iebilst

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš atklāj, ka SIA “Auras centrs” iesniegto sākotnējo ēkas būvniecības ieceri pašvaldība noraidījusi, tāpēc ka tā neesot atbildusi pilsētas apbūves noteikumiem. “Pēc mūsu izteiktajiem iebildumiem un pēc uzņēmuma rīkotā konkursa par labāko atzina cita arhitekta piedāvājumu. Tā kā ēkas projekts pārstrādāts un tā kā būvniecība paredzēta uz privātas zemes, diezin vai pašvaldībai vairs būs ko iebilst, tāpēc, visticamāk, tiks gatavots lēmums to apstiprināt,” skaidro Andris Rāviņš. “Ar arhitekta Ingurda Lazdiņa piedāvājumu esmu iepazinies. Bet būvniecības ierosinātājs jau ir SIA “Auras centrs”.”

Uz manu jautājumu, vai pilsētas galvu neuztrauc tas, ka šī ēka, uzcelta Jelgavas pils tuvumā, varētu sabojāt pilsētas seju, Andris Rāviņš atbild, ka visvairāk viņu uztraucot neapbūvētie laukumi, kas aizaug ar krūmiem un nezālēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.