Otro reizi veiksmei 0

Anrī Onorē Žiro iestājās Francijas armijā 1900. gadā. Gīzas kaujā viņu smagi ievainoja un sagūstīja, taču pēc atveseļošanās jaunais kareivis izbēga un caur Nīderlandi atgriezās mājās. Žiro piedalījās kaujās Konstantinopolē un Marokā, kļūst par Goda leģiona ordeņa bruņinieku.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Veselam
Psihiatre safabricējusi informāciju pacientes ambulatorajā kartē, lai “uzliktu viņu uzskaitē”: “Es esot lauzusi kāju, un man esot seksuālā disfunkcija” 8
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas
Kad sākās 2. Pasaules karš, Žiro atkal devās karā, un 1940. gadā pie Vosiņī viņu atkal sagūstīja. Žiro nogādāja Kēnigšteinas pilī pie Drēzdenes – to izmantoja par paaugstinātas drošības gūstekņu nometni. Tajā laikā Žiro jau bija tuvu 60 gadiem; gluži neticami, ka viņš varētu izbēgt no rūpīgi apsargātā cietokšņa, kurš turklāt uzcelts 240 metrus augstā pakalnā pie Elbas. Taču, tā kā vieglprātīgie vācieši bija atļāvuši šajā nometnē ieslodzītajiem saņemt sūtījumus no tuviniekiem, Žiro tika pie vara stieples un gana daudz auklas, lai novītu 46 metrus garu virvi. Divus gadus viņš bija rūpīgi mācījies vācu valodu un iegaumējis apkārtnes karti; pēc izbēgšanas viņš noskuva ūsas un, pārģērbies tiroliešu drēbēs, caur Šveici atgriezās Francijā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.