Foto – Shutterstock

Kādu apgaismoju izvēlēties? 0

Protams, ne visiem ir iespēja strādāt vidē, kurā pieejama dienas gaisma, jo dažiem no mums savu ikdienu nākas vadīt arī kabinetā bez logiem, taču tas neattur no došanās pusdienlaika pastaigā, vai ne?

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Pētījumi liecina, ka dabiskajam apgaismojumam ir vitāli būtiska loma mūsu darba spēju nodrošināšanā. Piemēram, kādā pētījumā, analizējot darbinieku uzmanības līmeni un koncentrēšanās spējas pēcpusdienā, secināts, ka tie cilvēki, kuri bija izbaudījuši dienas gaismu, strādājot pie loga vai izejot īsā pastaigā, darba dienas noslēgumā jutās krietni možāki un priecīgāki nekā tie, kuri visu dienu bija pavadījuši iekštelpās vai strādājuši mākslīgajā apgaismojumā. Tātad vēl viens lielisks iemesls, kāpēc sevi tomēr piespiest izkustēties dienas gaitā!

Cik būtiska loma ir istabas temperatūrai?

CITI ŠOBRĪD LASA

Strādāt telpā, kurā valda bezgaiss un mums šķiet par karstu, gluži pašsaprotami, nav patīkami. Tomēr arī pārāk zema istabas temperatūra ir drauds mūsu produktivitātei. Iemesls, kāpēc tā notiek, gan ir pagalam vienkāršs – lai mūs sasildītu, ķermenis vēsā telpā tērē vairāk enerģijas, kā rezultātā pasliktinās mūsu koncentrēšanās un darba spējas kopumā.

Tātad, ja vēlies izbēgt no pēcpusdienas noguruma, rūpējies, lai tev būtu silti! Protams, tas nenozīmē kolēģu apgrūtināšanu ar apkures uzgriešanu uz pilnu jaudu un atteikšanās no telpu vēdināšanas, taču tas ir lielisks arguments, ko izmantot, diskutējot ar kolēģiem, kuri vislabāk, šķiet, jūtas, strādājot uz aisberga.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.