Foto – LETA

Parādnieki bijuši visos laikos 14


Maksātnespējas pazīmes ir daudziem lauksaimniecības uzņēmumiem, īpaši piena nozarē. Šobrīd graudu nozarē nav vērojamas izteiktākas maksātnespējas tendences nekā parasti, iespējams, bankrotē saimniecības, kurām līdz šodienai nav izdevies tikt galā ar 2013./2014. gada ziemas sekām, kad Latvijā aizgāja bojā līdz 90% ziemāju, pieļauj graudu ražošanas kooperatīva “Latraps” valdes loceklis Valters Bruss.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Lasīt citas ziņas

Arī kooperatīvā visos laikos bijuši saimnieki, kas, neraugoties uz ražu un graudu cenu, vienmēr ir kādam parādā. Tas ilgstot līdz brīdim, kamēr kādam piegādātājam neizturot nervi un viņš piesakot parādnieka maksātnespēju.

“Mana dziļa pārliecība, ka gan graudkopībā, gan piena ražošanā panākumu pamatā tomēr ir zināšanas un prasmes, un tad nāk viss pārējais. Ir cilvēki, kuriem sanāk, un pie jebkuras cenas viņi spēs atrast risinājumus, kā pārdzīvot grūtākos laikus, lai tad, kad būs atkal labāk, ietu uz augšu un attīstītos, un ir cilvēki, kuri pat ar piena cenu 30 santīmi atrada iespēju pateikt, ka tā ir zem pašizmaksas. Katrā nozarē ir cilvēki, kas ir veiksmīgi, un tādi, kas ir mazāk veiksmīgi. Lauksaimniecība nav izņēmums,” piebilst V. Bruss.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.