Foto – LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 14. oktobrī pasludināja dīgstu audzētāja SIA “Vecapēni” maksātnespēju. Šis uzņēmums nevarēja panākt vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu par nodokļu parādu dzēšanas kārtību un grafiku, līdz ar to nespējot apstiprināt tiesiskās aizsardzības pasākumu plānu. 14


Pērn savu bankrotu nodokļu parādu dēļ bija spiesta pieteikt arī Mālpils novada graudaudzēšanas saimniecība “Agatnieki”, kas savulaik atzīta par labāko rudzu audzētāju Pierīgā. Kā maksātnespējas pieteikumā atzīst saimniecības īpašnieks Igors Šaboha, tad, sākoties krīzei 2009. gadā, uzņēmuma finanšu rādītāji sāka pasliktināties, bet vēl bija iespējas strādāt, tādēļ darbība netika pārtraukta. “Uzņēmums cīnījās gan ar bankas kredītiem, gan citām saimnieciskām izmaksām. Tomēr naudas nepietika, lai pilnā apmērā nomaksātu parādus kreditoriem, tāpēc, piemēram, nodokļu parādam pieauga nokavējuma nauda.” Z/s “Agatnieki” lūdza ierosināt maksātnespējas procesu, jo nespēja nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš, tajā skaitā arī pret VID 42 tūkst. eiro.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Savukārt Burtnieku novada Rencēnu pagasta z/s “Vecķelles” pieprasīja savu maksātnespēju, jo budžetam ir parādā nodokļu maksājumus 166 tūkst. eiro apmērā (tostarp arī aprēķinātās iemaksas no VID pārbaudēs atklātām slēpto un samazināto ienākumu summām). Valmieras rajona tiesa šī uzņēmēja maksātnespēju pasludināja 17. augustā, un, tā kā nekustamie īpašumi uz parādnieku nav reģistrēti, valsts arī šos tūkstošus, visticamāk, būs spiesta norakstīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.