Džeimija Olivera ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums 4

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Daži no viņiem pat neprecēti! Šī gada 10 iekārojamākie Latvijas vīrieši MI skatījumā
Kokteilis
Emocijzīmes, kas bieži tiek pārprastas: tās nozīmē kaut ko pavisam citu, nekā domājat 31
Baltijas valstis paziņojušas Krievijai un Baltkrievijai, ka izstājas no Maskavas kontrolētā elektrotīkla: “Mēs demontēsim pēdējos fiziskos savienojumus” 16
Lasīt citas ziņas

Neticat? Vienkārši izmēģiniet un pārliecinieties, ka sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 šķēles kūpināta bekona
200 g nelielu puravu
200 g spinātu
200 g saldētu zirņu
800 g kartupeļu
3 sīpoli
olīveļļa
1 organiskās cāļa gaļas buljona kubiņš
½ buntītes svaigu salviju
100 ml krējuma
30 g Parmezāna siera
4 x 120 g cāļa krūtiņu bez ādas
pāris zariņu rozmarīna

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Sagriez kartupeļus virtuves kombainā, tad liec tos vidēja lieluma cepamajā pannā, aplej ar verdošu ūdeni un uzliec vāku. Nomizo sīpolus, sasmalcini tos virtuves kombainā, tad liec tos cepamajā paplātē kopā divām ēdamkarotēm eļļas, iedrupi buljona kubiņu, pieliec sāli un piparus. Pievieno salvijas lapas un regulāri apmaisi, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz ūdens.

Uz lielas, taukvielas necaurlaidīga papīra loksnes ieberzē cāļa krūtiņu ar sāli, pipariem un rozmarīna lapām, tad pārloki pāri papīru un ar mīklas rulli saplacini cāli 1,5 cm biezumā. Liec cepamajā pannā kopā ar ēdamkaroti eļļas, apgriežot uz otru pusi pēc trīs vai četrām minūtēm un cepot,līdz gaļa kļūst zeltaina. Caurdurī nosusini kartupeļus, tad liec tos sīpolu pannā, samaisi kopā un izlīdzini. Pārlej pāri krējumu, tad pārkaisi ar Parmezāna sieru un cep cepeškrāsns augstākajā plauktā.

Gareniski sagriez puravus, noskalo zem krāna, tad sagriez mazākos gabaliņos. Liec tos pannā uz lielas liesmas kopā ar vienu ēdamkaroti eļļas, un cep, bieži apmaisot. Sagriez šķiņķi un pievieno to cālim, regulāri apmaisi. Puraviem pievieno spinātus un zirņus, kad spināti ir apcepušies un zirņi mīksti, uzber tos uz plātnes vai lielā lēzena šķīvja, pa virsu liekot cāļa gaļas gabalus un šķiņķi. Pasniedz kopā ar kartupeļu sautējumu.
.
Lai uzzinātu, kā pagatavot vēl citus gardus un veselīgus ēdienus, skaties raidījumu „Džeimija 15 minūšu maltītes” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās no plkst. 9:25.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.