Foto Pexels.com

Biezpiena sacepums ar ogām. Siera kūka lauku stilā! 6

Autors: Linda Ivanova, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 19
TV24
“Jo tālāk šķir, jo dumjāks var palikt!” Slaidiņu līdz smiekliem pārsteidzis suvenīrs no Ukrainas – krievu karavīra piezīmju grāmata 74
Kokteilis
VIDEO. “Nākamais apkaunojums aiz Galkina!” Laima Vaikule koncertā dzied ukraiņu valodā, kas nokaitinājis krievvalodīgos
Lasīt citas ziņas

Piedāvājam ekonomisku un diētisku siera kūkas alternatīvu – biezpiena sacepumu ar ogām. Vasaras svaigumu receptei piešķir ogas – ķirši, ērkšķogas, avenes, jāņogas vai upenes. Sastāvdaļas vienkāršas, bet garša – burvīga!

Sacepums ar ērkšķogām izdodas īpaši maigs un gaisīgs, to var celt galdā gan siltu, gan atdzesētu, ar svaigām ogām vai krējuma mērci.

Sviests cepamformas ieziešanai

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Biezpienu izberž caur sietiņu.
2. Pievieno sakultas olas, cukuru, vaniļas cukuru, sodu un visu kārtīgi sajauc.
3. Pakāpeniski iesijā mannu un miltus, sajauc viendabīgā masā.
4. Noliek ievilkties uz 15 minūtēm.
5. Formu ieziež ar sviestu, liek uz tās biezpiena masu, izlīdzina.
6. Ērkšķogas notīra, nomazgā, nosusina, liek uz biezpiena tā, lai iegrimtu masā.
7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30-35 minūtes.
8. Izņem formu no cepeškrāsns, ļauj nedaudz atdzist, uzmanīgi izceļ uz šķīvja.
9. Rotā ar svaigām ogām, pūdercukuru, piparmētru lapiņām, sagriež gabaliņos un pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.