Foto no “Lauku Avīzes” izdevniecības grāmatas “Ģimenes virtuve”

Biezpiena sacepums ar drumstalām 0

Sastāvdaļas

Mīklai – 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 100 g cukura, tējkarote cepampulvera, 3 olu dzeltenumi, ½ tējkarotes
sarīvēta citrona miziņas, ēdamkarote piena.

“Pilnībā neaizsargāta!” Britu medijs nosauc vājāko valsti Eiropā cīņā pret Krieviju 1
Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
Mājas
5 lietas, kuras nedrīkst izsviest no mājokļa pat tad, kad tās nokalpojušas
Lasīt citas ziņas

Pildījumam – 3 olu baltumi, 500 g biezpiena, 200 g cukura, tējkarote vaniļas cukura, ½ tējkarotes sarīvētas citrona miziņas, 4 ēdamkarotes kviešu miltu.

Pagatavošana.

Mīklai sajauc visas sastāvdaļas, bet nesablīvē (mīklai jābūt irdenai), sadala 2 daļās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam olu baltumus saputo stingrās putās. Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu,
pievieno miltus un iecilā olu baltumus.

Izrullē pusi mīklas, liek uz cepamplāts, virsū liek biezpiena masu un pārkaisa ar atlikušās mīklas drumstalām.

Cep 190 °C apmēram 30 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.