Vienkāršākais veids, kā veidot dzimtas koka zarojumu.
Vienkāršākais veids, kā veidot dzimtas koka zarojumu.
Foto – Anda Krauze

  0

Pats vai speciālists?

Interesents var veikt patstāvīgu pētījumu arhīva lasītavā vai izmantot arhīva vietni “Raduraksti”, vai pieprasīt arhīvam profesionāli sagatavotu ģenealoģisko pētījumu. Šim nolūkam jāuzraksta pieprasījums, kurā jānorāda iesniedzēja vārds, uzvārds, adrese (privātpersonām) un iespējami precīzāks pieprasījuma saturs.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Pieprasījumā jāietver maksimāli zināmā informācija par dzimtas locekļiem: pētāmās dzimtas uzvārds, zināmo dzimtas locekļu vārds, uzvārds, dzimšanas dati un vieta, laulību reģistrācijas dati un vieta, miršanas reģistrācijas dati un vieta, konfesija, draudze. Noderēs arī ziņas par mācību iestādēm, kurās ģimenes locekļi mācījušies, tāpat darbavietas, nekustamā īpašuma adreses Latvijā (pilsēta vai pagasts, muižu un māju vārds) līdz 1944. gadam. Ģenealoģisko pētījumu iespējams uzsākt, zinot arī tikai kādu no iepriekš minētajiem faktiem.

! Pieprasījumu iesniedz personīgi Klientu apkalpošanas kabinetā Latvijas Valsts vēstures arhīvā (Rīgā, Slokas ielā 16, 111. telpā), sūta pa pastu vai elektroniski.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ģenealoģiska pētījuma izpildi sāk pēc 70 eiro avansa saņemšanas. To var samaksāt arhīva kasē vai ar bankas pārskaitījumu, kā arī nosūtīt ar pasta pārvedumu. Pozitīvas atbildes gadījumā avansu iekļauj galīgo izmaksu aprēķinā. Negatīvas atbildes gadījumā pieprasītāju informē par veiktajiem pētījumiem un to rezultātiem. Avanss sedz meklēšanas izdevumus un netiek atmaksāts.

Ģenealoģisko pieprasījumu arhīvs izpilda 6–12 mēnešu laikā, dažkārt – ilgāk. Pēc klientu vēlmes arhīvs izgatavo arī dokumentu un fotogrāfiju kopijas, ģenealoģiskas tabulas. Sagatavoto informāciju iespējams saņemt personīgi, pa pastu vai elektroniski.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.