Moduļu un saliekamās būves 3


Moduļu mājas lielākoties ir vairāki standartveida moduļi, ko iespējams savā starpā kombinēt, apvienot, sadalīt ar starpsienām utt. Tas ir standarta produkts ar standarta apdari. Ja pasūta moduļus ar īpaši izvēlētu apdari un komplektāciju, cena var pieaugt pat divkārt, toties vizuālais izskats būs daudz pievilcīgāks.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Saliekamās mājas atšķirībā no moduļiem visbiežāk ir vieglas koka konstrukcijas, ko izgatavo pēc pasūtījuma – gan nelielas saimniecības tipa mājiņas, gan dārza mājiņas dzīvošanai. Visbiežāk tām ir iespējams izvēlēties arī sienu biezumu un siltinājumu, dažādus logu veidus un apdari.

“Pārvietojamās moduļu mājas maksimālie izmēri nepārsniedz 350 cm platumā, 320 cm augstumā un 1250 cm garumā. Tas ir lielākais izmērs, ko bez problēmām var pārvadāt,” skaidro SIA “Superbebris” projektu vadītājs Aivis Česlis. “Mājas tiek pilnībā komplektētas rūpnīcā un pircējam nogādātas samontētā veidā. Konstrukcijas gatavotas no koka un metāla. Sienas siltinātas ar 200 mm akmens vates kārtu. Telpu iekšpuse un ārpuse apdarināta ar koka dēlīšiem, ir ventilācijas izvadi. Jumtu sedz kausējamais bituma ruļļu segums. Mājā standarta komplektācijā ir elektrības, ūdensvada un kanalizācijas slēguma vietas. Standartapkure ir elektriskie sildītāji, iespējamas arī citas apkures sistēmas, piemēram, gaiss–gaiss siltumsūknis. Ja īpašnieks vēlas, mājas jumtā var jau laikus izveidot atveri skurstenim. Mājas pamatus sagatavo, izņemot virsējo augsnes kārtu, ieberot šķembas un novietojot koka klucīšus, uz kuriem novieto modeļa metāla balstus. Koka apdarē izmanto kvalitatīvo vietējo iecavnieku ražoto “PaintEko” lineļļas krāsu. Mājas izbūvē noder uzņēmuma īpaši kvalitatīvā līmētā koksne.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijā moduļu mājas piedāvā arī SIA “VIA-S modular houses”, SIA “AP Home and Design”, SIA “Atehs”, kompānija “LABAMĀJA”, SIA “Wood Panel Houses”, SIA “Modele Houses Latvija”, kas no koka un metāla konstrukcijām ražo 6,5 – 12 m garas un 2,4 – 4 m platas mājiņas ar siltinājumu – šos moduļus var savstarpēji savienot gan horizontāli, gan vertikāli. Rūpnīcā izgatavotos komponentus saliek kopā, lai pārbaudītu detaļu atbilstību, tad māju daļēji izjauktu transportē un samontē pasūtītāja sagatavotā būvlaukumā. Moduļu ēkas konstruktīvā uzbūve ļauj īpašniekam nepieciešamības gadījumā to pārvest un uzstādīt atkal citā vietā. Moduļu māju tipveida projektu platība variē no 25 līdz 300 kvadrātmetriem, un moduļu skaits atkarīgs no projekta.

Atšķirībā no tipveida moduļiem vizuāli augstvērtīgāki ir arhitektoniskie dizaina risinājumi, ko projektē un izstrādā profesionāli arhitekti, piemēram, arhitektu biroja “Arhis” moduļi veidoti sadarbībā ar kompāniju “Vudis”. Tie pieejami gan kā koka konstrukciju, gan kā moduļu tipa būves. Šajās mājiņās ir ergonomisks plānojums un interesants dizains ar atraktīvām detaļām. Lielākoties pieejami vairāki standarta varianti, ko iespējams dažādot, izvēloties atšķirīgu apdari un iekārtojumu.

[wrapintext]
TV24
“Viņš nav prezidents, bet gan bandas vadonis un varbūt tajā bandā arī pazudīs!” Ozols par Putina nākotni
Latvijā uz elektrolīniju balstiem reģistrētas gandrīz 8800 balto stārķu ligzdas! Patvaļīgi mēģinājumi ligzdas noņemt var beigties traģiski
TV24
“Tas ietekmēs ēnu ekonomiku!” Saeimas deputāte par nodokļu atvieglojumiem
Kokteilis
FOTO. Pirtnieki, rokenrols un hokeja nūjas airu vietā – Skrundas leģendas pārspēj cita citu oriģinalitātē