© gryfot – Fotolia.com

Ēdam graudaugus! 
 0

Mūsdienīga maltīte ar lielisku garšu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ikviens iemīlas šajās zodiaka zīmēs: zvaigznes tās dēvē par absolūti burvīgākajām
Kokteilis
“Sabraukuši te visādi rīdzinieki, sapirkušies villas un dzīvo” – Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas 48
Gandrīz 400 līķu sadalīšanās stadijā – krematorijā atklāj baisu skatu
Lasīt citas ziņas


No graudaugiem var pagatavot ne tikai vienkāršus, vienveidīgus ēdienus, bet mūsdienīgu maltīti ar lielisku garšu – ar šādu vadmotīvu nesen notika Putras diena, ko rīkoja AS “Rīgas dzirnavnieks”, Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Valsts izglītības satura centrs. Šīs dienas rīkotāji atgādina, ka graudaugiem jāveido puse no uztura. Tie ir nozīmīgs ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu, minerālvielu un citu veselīgu elementu avots. Par svarīgākajiem komponentiem tajos uzskatāmi B grupas vitamīni, kas stabilizē nervu sistēmu un kam ir būtiska nozīme vielmaiņas procesā, un šķiedrvielas, kas ne tikai veicina gremošanas trakta darbību, bet arī uzlabo zobu un smaganu veselību un novērš aptaukošanos. To, kādus izsmalcinātus ēdienus var pagatavot no graudaugiem, rāda restorāna Rīgas “Olīve” direktors Ingars Kalnieks (attēlā).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.