© gryfot – Fotolia.com

Ēdam graudaugus! 
 0

Mūsdienīga maltīte ar lielisku garšu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vienmēr gatavi palīdzēt: 5 gādīgākās zodiaka zīmes, kurām patiesi rūp citi
RAKSTA REDAKTORS
Kāpēc neviena televīzija to nefilmēja? Izcilais lieluzvedums “Indulis un Ārija” izskanējis un pamazām tiks aizmirsts…
Ko ēst, lai dzīvotu ilgāk? 9 produkti, kas var palīdzēt palēnināt novecošanos
Lasīt citas ziņas


No graudaugiem var pagatavot ne tikai vienkāršus, vienveidīgus ēdienus, bet mūsdienīgu maltīti ar lielisku garšu – ar šādu vadmotīvu nesen notika Putras diena, ko rīkoja AS “Rīgas dzirnavnieks”, Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Valsts izglītības satura centrs. Šīs dienas rīkotāji atgādina, ka graudaugiem jāveido puse no uztura. Tie ir nozīmīgs ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu, minerālvielu un citu veselīgu elementu avots. Par svarīgākajiem komponentiem tajos uzskatāmi B grupas vitamīni, kas stabilizē nervu sistēmu un kam ir būtiska nozīme vielmaiņas procesā, un šķiedrvielas, kas ne tikai veicina gremošanas trakta darbību, bet arī uzlabo zobu un smaganu veselību un novērš aptaukošanos. To, kādus izsmalcinātus ēdienus var pagatavot no graudaugiem, rāda restorāna Rīgas “Olīve” direktors Ingars Kalnieks (attēlā).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.