Foto – Shutterstock

Ko ar šo informāciju plāno darīt VID 73


Valsts ieņēmumu dienests ziņo: “Lai pasaulē veicinātu cīņu ar pārrobežu krāpšanu nodokļu jomā un novērstu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, jau šā gada septembrī 52 valstis, tostarp Latvija, uzsāks automātisku informācijas apmaiņu par finanšu iestāžu kontiem.”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Saraksts ar 52 valstīm iekļauj gan Eiropas Savienības un Eiropas ekonomiskās zonas valstis, gan tādas eksotiskas vietas kā Argentīnu, Bermudu salas, Kolumbiju, Seišelu Republiku, Indiju un Dienvidāfrikas Republiku, un 2018. gadā šīm valstīm pievienosies vēl virkne citu valstu – Apvienotie Arābu Emirāti, Austrālija, Honkonga, Brazīlija, Čīle, Izraēla, Kanāda un citas.

Valsts ieņēmumu dienests skaidro: “Tas ir būtisks solis, lai nodokļu administrācijas varētu identificēt nodokļu maksātāja ārvalstīs glabāto naudu, tostarp arī to, kad nodokļu maksātājs gūst ienākumus kā juridiskās personas patiesais labuma guvējs un tādējādi mazinātu iespējas slēpt ienākumus ārzonās.” Tiek minēts arī piemērs – ja Latvijas rezidentam ir atvērts konts kādā no Vācijas finanšu iestādēm, informācija par Latvijas rezidenta finanšu kontu tiek nodota Vācijas nodokļu administrācijai. Savukārt Vācijas nodokļu administrācija nodos šo informāciju Valsts ieņēmumu dienestam.

CITI ŠOBRĪD LASA

VID ne tikai sniegs informāciju citu valstu kompetentajām iestādēm, bet to arī saņems no citām valstīm, jo visās ES valstīs ir spēkā 2014. gada 9. decembra Padomes Direktīva 2014/107/ES un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas izstrādātais Globālais standarts (OECD CRS).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.