Fantastiski garšīgi pašu gatavoti eklēri 1

Sastāvdaļas – 250 ml ūdens, 100 g sviesta, 4 olas, 180 g miltu, 1/2 tējkarote sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mielava koncerts pārsteidz! “No uzstāšanās pie okupantu pieminekļa līdz “nāvi krievu okupantiem!” ir ļoti patīkams progress”
Kokteilis
TESTS. Izvēlies vienu figūru un uzzini, ko tā var atklāt par tavām bērnības traumām
“Nesaprotu, kā var tā izturēties pret savu māti.” Raimonda Paula mazmeita emocionāli reaģē uz populārās kafejnīcas “Rasols” slēgšanu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas krēmam – 500 ml piena, 150 g cukura, 4 olu dzeltenumi, 50 g miltu, 1 tējkarote vaniļas cukura.

Krēma pagatavošana.

Dzeltenumus sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Katlinā uzvāra pienu, pievieno dzeltenumu masu, kārtīgi samaisa. Uz mazas uguns vāra, visu laiku maisot, kamēr krēms sabiezē.

Eklēru pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzvāra ūdeni. Pievieno sāli un sviestu. Samaisa un visu uzvāra.

Vārošā ūdenī ieber miltus, visu kārtīgi samaisa. Pavāra vēl 2 minūtes.

Karsto masu nedaudz atdzesē. Masai pievieno pa vienai olai, katru rūpīgi iemaisot masā.

Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas šprices palīdzību no mīklas uz papīra spiež 10–11 cm garas desiņas. Ja nav šprices, var izmantot karoti, tikai pašiem jāizveido rieviņas gareniski.

180 grādu karstā cepeškrāsnī cep eklērus zeltaini brūnus, apmēram 35–40 minūtes. Jāņem vērā, ka masa pacelsies 1,5 reizes. Cepšanas laikā krāsns durtiņas virināt nedrīkst!

Gatavos eklērus ar konditorejas šprices palīdzību piepilda ar iepriekš sagatavoto saldo krēmu, kuru iespiež pa vidu.

Rotā pēc vēlmēm (var pārliet ar kausētu balto un brūno šokolādi).

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.