Foto: Normunds Baranovskis

FOTO. Recepte, kā mājās pagatavot restorāna cienīgu picu 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Šoreiz vakariņu laikam un idejai noderēs šefpavāra Normunda picas recepte – pagatavosi to mājās, bet sanāks gluži kā restorānā!

“Svētdienas pica”

Foto: Normunds Baranovksis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām
Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 300 g un vēl mazliet kviešu miltu
  • 180 ml silta ūdens
  • 10 g “dzīvā” vai 6 g sausā rauga
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. cukura

Pildījumam:

  • 150 ml tomātu mērces “Selection by Rimi”
  • 200 g siera pēc izvēles
  • 50 g rukolas
  • 50 g garneļu
  • 20 g cietā sier

Pagatavošana:

Gatavo mīklu (to var sagatavot pa dienu, ļaut uzrūgt un ielikt ledusskapī): sajauc raugu ar siltu ūdeni, ļauj tam 10 minūtes atdzīvoties. Tad pievieno miltus, cukuru un sāli, samīci mīklu un atstāj uzrūgt vismaz 1 stundu. Izmīci mīklu otrreiz. Izveido vienu vai vairākas picu sagataves – klaipiņus. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Sieru sarīvē, garneles sagriez mazākos gabaliņos. Izrullē mīklu vēlamajā formā, apsmērē ar tomātu mērci, liec pavisam nedaudz siera, tad garneles, virsū atkal sieru un cep cepeškrāsns apakšējā plauktā 12–15 minūtes, līdz pica zeltaina. Pārkaisi ar rukolu un pievieno cieto sieru.
Ja tev mājās ir gaļa un dārzeņi, droši vari likt uz picas arī tos!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.