Foto – LETA

Franču zemnieki govis piebaro ar vīnu 0

Lai iegūtu vislabāko liellopa gaļu Eiropā, Francijas lauksaimnieki govīm katru dienu dod līdz pat divām pudelēm laba vīna. Tādā veidā tiek audzēta “Vinbovin” gaļa, par ko sajūsminās Parīzes labākie restorāni, jo tā esot īpaši sulīga.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā ikdienā samazināt asinsspiedienu bez tabletēm? Kāda no šīm 7 tējām noteikti ir tavā virtuves skapītī
TV24
“ES pat nebija tādu standartu!” Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvija pārsteigusi visus ar to, ko tā izmanto pārtikā
Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
Lasīt citas ziņas

Idejas autors Žans Tastavī atklājis, ka govīm piedāvātais vīns sākumā tika sajaukts ar miežiem, sienu un vīnogām, taču vēlāk dzīvniekiem piedāvāts apgabala labāko vīna dārzu dzēriens, ko tie labprāt dzēruši bez piedevām. “Domāju, ka nākamreiz varētu dot muskatu, lai gaļai piešķirtu muskata garšu,” viņš sacīja. Prestižo “Michelin Guide” apbalvojumu ieguvušais pavārs Lorāns Pursels ir “Vinbovin” gaļas entuziasts. “Tai ir ļoti īpaša tekstūra – skaista, lāsumaina un maiga, turklāt apcepot tā karamelizējas. To grib visi labākie restorāni Parīzē,” viņš teica. Taču govju barošana ar smalko vīnu sadārdzinājusi gaļas cenu – viena augstākā labuma šķēle maksā līdz pat 70 latiem.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.