Aizvien biežāk virs nojumēm, terasēm un piebūvēm redz uzklātas caurspīdīgas PVC vai polikarbonāta loksnes. Šāda veranda iekārtota arī Ķoņu dzirnavās.
Aizvien biežāk virs nojumēm, terasēm un piebūvēm redz uzklātas caurspīdīgas PVC vai polikarbonāta loksnes. Šāda veranda iekārtota arī Ķoņu dzirnavās.
Foto – Vivanta Volkova

Lokšņu klāšana 0


PVC loksnes drīkst pārvadāt un uzglabāt tikai hori­zontālā stāvoklī, no tiešiem saules stariem sargājot ar necaurspīdīgu pārklāju. Tās glabā uz gludas virsmas, istabas temperatūrā, no nokrišņiem pasargātās telpās ar nelielu mitrumu,

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Ar pārdevēju derīgi konsultēties, cik liela var būt kopējā caurspīdīgo lokšņu platība jumtā. Iespējams, tā būs 15% no jumta virsmas. Turklāt dažādiem lokšņu modeļiem ir atšķirīgi klāšanas noteikumi, kurus jāņem vērā. Pirms stiprināšanas loksnēs ar asu urbi izurbj caurumus. To diametram jābūt divreiz lielākam nekā skrūves diametrs, jo loksne sakarstot un atdziestot saraujas un izplešas. Klājot plānākas loksnes (0,8 mm), latojumam jābūt 40 cm attālumā, bet, liekot biezākas, (1,2 mm) noderēs jau latojums ar retāku – 70 cm soli. Skrūves un montāžas elementi būs aprīkoti ar elastīgu paplāksni, kas īpaši saudzīgi piespiež materiālu un neļauj tam vibrēt. Loksnes stiprina 1., 3., 5. un 7. viļņa virsotnē. Zem viļņiem liek speciālus distancerus, kas pieskaņoti viļņa formai un skrūvējot neļauj materiālam deformēties.

Viļņveida stikls veido palielināmā stikla efektu, un saulē tuvākās virsmas var stipri sakarst, tāpēc caurspīdīgās loksnes nedrīkst montēt uz melniem vai tumšas krāsas jumtiem, zem tām neiesaka klāt izolācijas materiālus. Lokšņu fragmentus vietās, kur tie saskaras ar citiem materiāliem, hermetizē ar baltu hermetizēšanas līmlenti. Jumta daļas, kas atrodas zem caurspīdīgajām loksnēm, praktizē nokrāsot baltas. Uz jumta PVC loksnes ar laiku noputēs tāpat kā pārējais jumta klājums, tāpēc tās būs regulāri jātīra. Tās nedrīkst tīrīt ar abrazīviem vai ķīmiski aktīviem materiāliem. Vislabāk to darīt ar ūdens strūklu un maigu mazgājamo līdzekli. Pa caurspīdīgajām loksnēm nedrīkst staigāt. Ja tomēr ir nepieciešams pārvietoties, izmanto platu dēli, kas aptīts ar mīkstu lupatu.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.