Aizvien biežāk virs nojumēm, terasēm un piebūvēm redz uzklātas caurspīdīgas PVC vai polikarbonāta loksnes. Šāda veranda iekārtota arī Ķoņu dzirnavās.
Aizvien biežāk virs nojumēm, terasēm un piebūvēm redz uzklātas caurspīdīgas PVC vai polikarbonāta loksnes. Šāda veranda iekārtota arī Ķoņu dzirnavās.
Foto – Vivanta Volkova

Jumta logi 0


Lai nokļūtu uz jumta, izgaismotu bēniņus un tos vēdinātu, izmanto jumta logus, kuru plastmasas, koka vai metāla rāmji ir pildīti ar stiklu vai PVC loksni. Piedevām tā izjauc jumta klājumu un rada papildu risku konstrukcijas mitruma noturībai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Plānojot lielus stiklotus jumta logus, jārēķinās ar saules, lietus vai sniega ietekmi, tātad arī ar siltumu un trokšņiem. Tā kā lūkas atrodas virs galvas, obligāti nepieciešams izvēlēties drošu, laminētu stiklu, kas, pat ja salūzīs, nekad nesašķelsies asos fragmentos.

Laminēts stikls no iekšpuses var būt noklāts ar plēvi, piemēram, UV starus atstarojošu plēvi. Tomēr vislabāk izmantot tripleksu. Tas nozīmē, ka starp divām stikla kārtām, no kurām viena var būt rūdīta, atrodas līmes kārta. Tā ne tikai satur kopā stiklu, veic filtra funkcijas, bet arī amortizē skaņu viļņus. Moderns akustiskais stikla panelis veidots no trīs stikliem un var izturēt pat 4 kg metāla bumbas triecienu. Šādi stikli, vēl iestrādāti speciālās blīvēs, padara lietus skaņas klusākas. Stiklu tehnoloģijas turpina pilnveidoties, lai telpās nodrošinātu lielāku komfortu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Modernie “Guardian” multifunkcionālie “Sunguard” produkti salīdzinājumā ar parastiem stikliem ir caurspīdīgāki, labāk atstaro saules gaismu, aiztur vairāk nekā 70% saules enerģijas,” stāsta Vaids Petkevičs, “Guardian Glass” S. A. mārketinga vadītājs Baltijas valstīs. “Tie ielaiž dienas gaismu, slāpē troksni un palīdz samazināt ēkas dzesēšanas un apkures izmaksas.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.