Foto-LETA

Cer uz jaunām asinīm 35

Skaidrojot sadarbības nepieciešamību, Pabriks teic, ka visas minētās partijas balstās uz līdzīgām vērtībām, taču šobrīd tām sanāk savā starpā konkurēt un cīnīties par vienu un to pašu vēlētāju. “Latviski labējie un centriskie politiskie spēki šobrīd ir sašķēlušies molekulās,” tā situāciju raksturoja Eiropas Parlamenta deputāts. Viņaprāt, šiem spēkiem izveidot vienu kopīgu partiju gan būtu diezgan nereāli, tomēr kopīgs saraksts nākamajām Saeimas vēlēšanām gan varētu tapt.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
Lasīt citas ziņas

Jāpiebilst gan, ka minētajās partijās ir personas, kas jau darbojušās “Vienotībā” vai tās priekštecē “Jaunajā laikā”. Piemēram, bijušais Saeimas deputāts Edgars Jaunups tagad ir “Latvijas attīstībā”. Vai bija jēga sadalīties, lai atkal apvienotos? Pabriks atzīst: vēsture sadarbībai var traucēt, taču apvienībā varētu būt arī cilvēki, kas politikā ienāks tikai tagad, un viņu klātbūtne varētu mazināt rīvēšanos “veco buku” starpā.

Par jaunu cilvēku piesaisti politikai runā arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns. Viņš par iespēju veidot kopīgu Saeimas vēlēšanu sarakstu ar citām partijām pagaidām nesaka ne jā, ne nē. 2018. gada rudens, kad gaidāmas šīs vēlēšanas, vēl ir gana tālu. Tāpēc esot pāragri spriest par iespējamiem sadarbības partneriem. Iespējams, JKP visus pārsteigšot ar kādu negaidītu risinājumu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.