Gita Rēvalde
Gita Rēvalde
Foto – Dainis Bušmanis

– Satversmes sapulcē vai senātā, kas var lemt par jūsu likteni, vairākums balsu ir jūsu kolēģiem augstskolā. Kā pusē, jūsuprāt, viņi nostāsies: jūsu vai pašvaldības vadības? 24


– Kolēģi ir neveiklā situācijā. Viņiem zvana no domes, stāsta, kas jādara. Daļa kolēģu varētu būt neapmierināta ar manu vadības stilu, jo, sākot strādāt augstskolā, redzēju, ka tur nepieciešama stingrāka kārtība. Starp citu, ieviest kārtību tobrīd man ieteica arī domes vadība, kas uzskatīja, ka augstskola nestrādā tik labi, cik varētu, ņemot vērā, kādi ieguldījumi tajā veikti. Kādam augstskolā nācās sašaurināt savu darbību, kādam mainīt attieksmi pret darbu un ierasties katru rītu laikā. Ir, kas sūdzas, ka augstskolā esot ieviesta militāra kārtība. Bija gadījums, ka lekciju laikā tika izlamāti, pat nolādēti studenti, tad arī man vajadzēja rīkoties. Citi savukārt nevar atklāti nostāties manā pusē, jo viņiem Ventspilī ir mājas, viņiem tur jādzīvo.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Iespējams, plinti krūmos neesmu metusi tieši VA studentu dēļ. Studenti man zvanīja pirms senāta sēdes un teica, ka liks veto manis aiztikšanai. Tātad studenti redz, ka augstskola attīstās pozitīvā virzienā.

Baidos prognozēt, kas notiks Satversmes sapulcē. Augstskolu likums gan neļauj atlaist rektoru tāpēc vien, ka nepatīk, vai tāpēc, ka Lembergs lika. Vajag konkrētus normatīvo aktu pārkāpumus, kādu nav.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Protams, interesanti, ka Latvijas pirmais satelīts “Venta-1” ir gatavs jau piecus gadus, bet tā arī kosmosā nav aizlidojis. Tomēr nav skaidrs, kā šis satelīts arī iesprucis jūsu un domes attiecībās. Runā, ka Ventspils domes vadībai nav paticis, ka jūs braucāt uz Minheni apskatīt satelītu. Taču jūsu domstarpības sākās jau decembrī, bet uz Minheni braucāt martā.

– Kad stājos amatā un tikos ar Ventspils mēru, viņš teica, ka satelīta palaišana kosmosā ir tikpat svarīga kā augstskolas sakārtošana. Kā trešais svarīgais uzdevums tika minēts “IKSA centrs” projekta pabeigšana, kas nozīmē vērienīgus infrastruktūras modernizācijas darbus starptautiskajā radioastronomijas centrā Irbenē, kas ir VA struktūrvienība.

Runājot par satelītu, šobrīd paredzēts, ka tas lidos 31. maijā. Taču, tā kā vācu kolēģi mums to nelabprāt rādīja un tas izskatās citāds nekā agrāk, uz Vāciju vēl dosies mūsu eksperti, kā arī, ceru, kāds Izglītības un zinātnes ministrijas izvirzīts eksperts, lai pārbaudītu, vai ar satelītu viss kārtībā, vai var uztvert signālu utt.

Domei šis satelīta projekts šķiet ļoti svarīgs, tāpēc acīmredzot tas ir politiski jūtīgs, taču nedomāju, ka tam ir tiešs sakars ar domes neapmierinātību ar manu darbu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.