Foto: Ilze Pētersone

Griķu receptes: sacepums un pat vafeles! 6

Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

Griķi ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
VIDEO. Pensionāram izveidojusies sirdi sildoša draudzība ar lapsu, kuru viņš izārstēja no slimības
Lasīt citas ziņas

100 g griķu putraimu, 200 g atmateņu jeb šampinjonu, 1 cukīni, 4 burkāni, 2 saldie sīpoli, divas ķiploka daiviņas, sauja mazo tomātiņu, 40 g vīnogu kauliņu eļļas, timiāns, pipari un sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Izvāra griķus, līdz pusgatavi. Sagriež gabaliņos nomizotu cukīni, burkānus un tomātus. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Sagriež sēnes. Uzkarsē uz pannas eļļu un apcep burkānus, cukīni un tomātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citā pannā eļļā apcep sēnes, kad ūdens iztvaikojis, pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un vēl nedaudz pacep. Liek cepamtraukā abu pannu saturu un griķus, samaisa, pielej nedaudz ūdens, liek cepeškrāsnī un sutina 200 °C līdz gatavībai. Pasniedz ar jogurtu.

Griķu receptes – sacepums

Griķu vafeles

Šī recepte aizgūta no Lindas Tellgrenas bloga “Lindas virtuve”, kas “Mājas Viesī” jau bija ciemā šā gada janvārī. Šoreiz vafeles top ar cukuru, taču autore iesaka pamēģināt arī sāļo versiju.

Ja ir vēlēšanās, apmēram trešdaļu griķu miltu varot aizstāt ar pilngraudu kviešu, auzu vai citiem miltiem. Griķu vafeles būs tumšākas nekā no kviešu miltiem ceptās.

Sastāvdaļas:

225 g griķu miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. cepamās sodas, 1/4 tējk. sāls, 1 ēdamk. cukura, 300 ml paniņu vai kefīra, 60 ml eļļas ar neitrālu garšu, piemēram, vīnogu kauliņu, 5 olas.

Pagatavošana:

Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Citā bļodā sakuļ paniņas vai kefīru ar eļļu un olām. Apvieno bļodu saturu un maisa, līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga masa. Lai griķu milti uzbriestu, ļauj mīklai pastāvēt 20 līdz 30 min. Uzkarsē vafeļu pannu un ar kausiņu ielej mīklu. Cep zeltaini brūnas.

Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu un svaigām ogām vai vienkārši pārkaisītas ar pūdercukuru.

Ar sāļajām vafelēm kopā labi garšos bez čaumalas vārīta ola, vēršacs, skābais krējums vai jogurts, siers u. c.

Griķu receptes – vafeles
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.