PORT PROTECTION, ALASKA- Gary’s dog, Trapper, sits in the boat.
(Photo Credit: National Geographic Channels/Joshua “J.J.” Krehbiel)
PORT PROTECTION, ALASKA- Gary’s dog, Trapper, sits in the boat. (Photo Credit: National Geographic Channels/Joshua “J.J.” Krehbiel)
Publicitātes foto

Pols Gogēns 0

Pols Gogēns bija slavens franču mākslinieks, postimpresionisma pārstāvis, kas pazīstams ar savu primitīvisma stilu un filozofiju. 1891.gadā Gogēns, negūstot atzinību dzimtenē, nolēma atstāt Eiropas civilizāciju, kurā, viņaprāt, viss ir mākslīgs un nedabisks. Gandrīz visu atlikušo dzīves daļu Gogēns pavadīja Taiti un Marķīzu salās, kur pievērsās primitīvajai mākslai, attēlojot savās eksotiskajās gleznās Polinēzijas iedzīvotājus.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

Henrijs Deivids Toro
Henrijs Deivids Toro ir pazīstams 19.gadsimta rakstnieks, naturālists, filosofs. 1845. gada pavasarī Toro, aizņēmies no kaimiņa cirvi, devās mežā pie Voldenas dīķa, kas atrodas trīs kilometru attālumā no Konkordas pilsētiņas, ASV Masačūsetsas štatā.

Mežā viņš uzcēla būdu, kurā nodzīvoja divus gadus, divus mēnešus un divas dienas. Šīs labprātīgās robinsonādes laikā Toro uzrakstīja grāmatu “Voldena jeb dzīve mežā” – to uzskata par vienu no amerikāņu literatūras savdabīgākajiem un būtiskākajiem darbiem, kas joprojām turpina uzrunāt, sajūsmināt, provocēt un iedvesmot lasītājus visā pasaulē. Lai gan Toro vēlāk atgriezās civilizētajā dzīvē, viņa mērķis bija izolēties no sabiedrības, lai gūtu objektīvāku priekšstatu par to.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dienvidaustrumu Aļaskas kopiena
Televīzijas kanāls “National Geographic” raidījumā “Sala ārpus likuma” stāsta par aptuveni 100 cilvēku lielu kopienu, kas mūsdienās dzīvo attālā vietā Aļaskas dienvidaustrumos un ir izveidojusi kopēju naturālo saimniecību.

Šiem cilvēkiem jāizdzīvo ekstrēmos apstākļos, kur ik uz soļa draud briesmas, taču apmaiņā pret to viņi iegūst brīvību un drošību savā kopienā, kur nav birokrātijas žņaugu. Salā ārpus likuma nav valdības un policistu – tieši tāpēc ļaudis izvēlējušies šeit apmesties uz dzīvi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.