Receptes ierosmei 0

Garšas izjūta katram ir individuāla, tāpēc Dita iesaka vispirms ēdienu pagatavot, kā norādīts receptē, un tad pielāgot savai gaumei, variējot ar garšvielām. – Piemēram, ja kartupeļiem pievieno rozmarīnu, koriandru, kurkumu, sīpolus, ķiplokus un majorānu, tie būs Vidusjūras virtuves gaumē. Savukārt, paņemot nost rozmarīnu un majorānu, bet to vietā pieliekot kumīnu, kartupeļi iegūs austrumniecisku garšas buķeti.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Lai daudzu iecienītie kāposti tik ļoti neuzpūstu vēderu, vajag piebērt ķimenes, kumīnu vai fenheli un kādu no asajām garšvielām, piemēram, čili un ingveru, der arī piparmētras. – Svaigu kāpostu salātiem es liktu klāt ingveru un ķiplociņu. Ja gribētu pasautēt, droši vien ņemtu kumīnu, čili, brūno sinepju sēklas, lauru lapas un kurkumu. Savukārt, vārot kāpostu un pupiņu zupu, es vienmēr izmantoju sīpolus, ķiplokus un timiānu, jo šis salikums virumam piešķir bagātīgu garšu, padara to sātīgāku.

Daudziem negaršo bietes un ķirbji, jo garša šķiet pārāk salkana. Tā jāpārbļauj, saka Dita, ko var panākt, izmantojot garšvielas ar stipru garšu (kumīnu, ingveru, ķiploku) vai skābenu garšu, sākot no citrona sulas un beidzot ar sumaku – kaltētu etiķogu pulveri. Šī garšviela smaržo kā etiķis, bet garšo kā granātābols. Vēl der mango pulveris, kas atgādina citronskābi. – Bagāta garšas kompozīcija veidojas, ja biešu salātiem pievieno kumīnu, kanēli un apelsīnus, taču var arī iztikt ar vienu komponentu – mārrutkiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dita ierosina biešu zupai piebērt krustnagliņas, bet salātiem likt klāt ne vien ķimenes, bet arī krustnagliņas un lauru lapas. Komponēt garšas!

Turpinot viņa izceļ rozmarīnu, kas jebkuru dārzeni padarīs gardu. – Šo garšvielu var pievienot ķirbim, kad to cep krāsnī, kad gatavo sautējumu vai zupu, vai svaigos salātus. Bet, ja ķirbju krēmzupai vēl pieliek ķiplokus un saulē kaltētus tomātus, – uh, kas tā par garšu!

Pākšaugiem, kas uzpūš vēderu tāpat kā kāposti, obligāti jāpievieno ķimenes un kaut kas ass – čili, ingvers, pipari un ķiploki. Ja gribas kreptīgāku ēdienu ar dūmiņa garšu, var izmantot kūpinātu papriku – spāņu nacionālo garšvielu. Tad, vārot pupiņu zupu, var pat iztikt bez gaļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.