Publicitātes foto

Iepriecini savu mīļoto! Receptes trim gardiem Valentīndienas našķiem 0

Svētā Valentīna diena lielākoties asociējās ar mīlestības un sirsnības svētkiem, kad jo īpaši gribas iepriecināt savu mīļoto cilvēku. Steidzīgie var paļauties uz veikalu plauktos sarūpētām dāvanām, savukārt tie, kas šogad izjūt sevišķi radošu noskaņojumu, var pagatavot kādu no trim gardumiem. Zemeņu trifeles, marcipāna sirdis, mafini ar zemenēm – našķi, no kuriem būs grūti atteikties.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

1. Zemeņu trifeles
Sastāvdaļas:
Saldais krējums – 80 g
Baltā šokolāde – 390 g
Cointreau liķieris – 10 ml
Zemeņu pulveris – 40 g
Baltā šokolāde – 300 g
Zemeņu gabaliņi – apm. 150 g

Pagatavošana
Saldo krējumu uzkarsē, ūdens peldē kausē šokolādi, savieno abas siltās masas kopā, maisa, kamēr viendabīga konsistence. Pievieno liķieri, zemeņu pulveri, visu sajauc un liek dzesēties. Ik pa laikam apmaisa, lai paātrinātu dzesēšanas procesu –  līdz konsistencei, kad, to ar karoti paņemot, var rokās savelt bumbiņu.
Saveļ bumbiņas vai garenas formas trifeles. Tad liek aukstumā, lai kārtīgi sastingst.
Temperē šokolādi – 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45 – 50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un dzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem.
Tad trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē un apviļā kaltētos zemeņu gabaliņos. Liek vēsumā, lai trifeles sacietē.
Trifeles ir derīgas maksimāli 3 dienas, jo sastāvā ir saldais krējums.