Foto-Andrey Starostin/Fotolia

Izcila recepte: mazsālīti gurķīši – gatavi jau pēc stundas! 0

Blogeris “Mēs ar brāli – kolosāli” piedāvā jaunu mazsālīto gurķīšu recepti, kas daudzās ģimenēs ir ļoti iecienīta uzkoda.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ralfs Eilands atklāj kopā ar Lauri Reiniku ilgi glabātu noslēpumu 1
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Kokteilis
Izskats ir maldīgs: cilvēki, kas dzimuši šajos četros datumos, vienmēr izskatīsies jaunāki nekā viņi patiesībā ir
Lasīt citas ziņas

Visiem tie garšo, taču reti kurš ir gatavs gaidīt diennakti, kad šī gardā uzkoda beidzot būs gatava. Tāpēc ir risinājums – gurķīši, kas gatavi jau pēc stundas!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg īsie lauku gurķi
  • 1 l ūdens
  • 2 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1 ķiploka galviņas
  • Diļļu bunte
  • Upeņu lapas
  • Melnie graudu pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā gurķus un nogriez tiem galus. Nolobi ķiploku daiviņas.

Traukā, kurā liksi sālīties gurķus, ieliec daļu diļļu kātu, upeņu lapas, ķiplokus un melnos graudu piparus. Kārto gurķus, pamīšus liekot vel dilles, ķiplokus un upeņu lapas.

Kad trauks piepildīts, sagatavo sālījumu. Uz vienu litru ledaini auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Visu izmaisi līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej pāri gurķiem.

Jau pēc 1 stundas gurķi būs gardi un kraukšķīgi.

Ideālā variantā gurķiem jānostāvas 3-4 stundas.

Video skaties šeit:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.