Foto-Andrey Starostin/Fotolia

Izcila recepte: mazsālīti gurķīši – gatavi jau pēc stundas! 0

Blogeris “Mēs ar brāli – kolosāli” piedāvā jaunu mazsālīto gurķīšu recepti, kas daudzās ģimenēs ir ļoti iecienīta uzkoda.

Kokteilis
FOTO. Dzemdībās nošķirti dvīņi? Atklāts, ka mūsu Saeimā strādā divi pilnīgi identiski deputāti
VIDEO. “Jau divas avārijas, bet ceļa tīrītāja neviena, ko jūs gaidāt?” Mārtiņš nikns par gauso darbu uz A9 1
Runājiet par “ērkšķi” Baltijas valstu drošības pusē: atkal globāli izskan Latvijas vārds 1
Lasīt citas ziņas

Visiem tie garšo, taču reti kurš ir gatavs gaidīt diennakti, kad šī gardā uzkoda beidzot būs gatava. Tāpēc ir risinājums – gurķīši, kas gatavi jau pēc stundas!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg īsie lauku gurķi
  • 1 l ūdens
  • 2 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1 ķiploka galviņas
  • Diļļu bunte
  • Upeņu lapas
  • Melnie graudu pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā gurķus un nogriez tiem galus. Nolobi ķiploku daiviņas.

Traukā, kurā liksi sālīties gurķus, ieliec daļu diļļu kātu, upeņu lapas, ķiplokus un melnos graudu piparus. Kārto gurķus, pamīšus liekot vel dilles, ķiplokus un upeņu lapas.

Kad trauks piepildīts, sagatavo sālījumu. Uz vienu litru ledaini auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Visu izmaisi līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej pāri gurķiem.

Jau pēc 1 stundas gurķi būs gardi un kraukšķīgi.

Ideālā variantā gurķiem jānostāvas 3-4 stundas.

Video skaties šeit:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.