Kā lietot? 0

Ierīces rezervuāru piepilda ar ūdeni un nospiež slēdzi, lai tvaiks uzkarstu. Jāgaida būs aptuveni 20 – 30 sekundes. Pēc tam par to, ka ierīce gatava darbam, ziņo indikatora krāsa uz tās korpusa – sarkano nomaina zaļa. Tvaika slotai vēl pirms tam izvēlas vajadzīgo uzliku un uzliek atbilstošu drāniņu. Karstais tvaiks atmiekšķēs netīrumus un traipus, bet uzvilktā drāniņa uzsūks radušos mitrumu. Ja strādā ar parasto rokas ģeneratoru, netīrumi būs jānoslauka pašiem ar roku.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Svarīgi izvēlēties atbilstošu tvaika padeves līmeni no piedāvātajiem – parasti tie ir 3 vai 4. Pirmo vai otro līmeni speciālisti iesaka izmantot grīdām, bet netīrākām virsmām – maksimālo.

Izmantojot tvaika slotu, to ieteicams turēt slīpi, nevis vertikāli – tad tā labāk slīdēs. Lai virsma nekļūtu pārāk mitra, vienu vietu nevajag tīrīt ilgāk par 20 sekundēm.

Kā izvēlēties?

CITI ŠOBRĪD LASA

Galvenais, jāsaprot, kādām virsmām tīrītāju paredzēts izmantot. No tā atkarīgs, kādu modeli izvēlēties – tikai vertikālām virsmām, tikai horizontālām vai kombinētu modeli.
Svarīgākie rādītāji – spiediens, tvaika temperatūra un ūdens rezervuāra tilpums.  Optimāli tvaika temperatūrai jābūt apmēram 100–130◦C, bet spiedienam – vismaz 5 atmosfēras. Savukārt, jo lielāks rezervuāra tilpums, jo retāk jāpārtrauc darbs, lai to uzpildītu.

Uzmanību der pievērst arī tīrītāja konstrukcijai, manevrēšanas iespējām un svaram. Bieži norādīts, ka slotas galva ir grozāma, bet tas nenozīmē, ka tā ir ērta. Labai manevrēšanai leņķis optimāli ir 180º.

Ja izvēlas sarežģītāku ierīci, vēlams rūpīgi izpētīt visus piedāvātos aksesuārus un uzliku veidus, lai saprastu, vai tie tiešām būs vajadzīgi – katrs aksesuārs jūtami palielina ierīces cenu. Turklāt būs jādomā arī par to, kur to visu glabāt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.