Nils Ušakovs.
Nils Ušakovs.
Foto: Valdis Semjonovs

Vai “Saskaņa” arī nākamajā Saeimā turpinās cīņu pret to, ka mācības valsts un pašvaldību finansētajās skolās notiek valsts valodā? 129

Mēs uzskatām, ka šī reforma ir absolūti graujoša izglītības sistēmai. Kaut vai salīdzinot eksāmenu rezultātus, var redzēt, ka mazākumtautību skolu rezultāti ķīmijā, bioloģijā un matemātikā bija mazliet labāki nekā latviešu skolās, savukārt latviešu skolās bija labāka fizika, angļu valoda un, protams, latviešu valoda. Eksāmeni notika latviešu valodā, un tas nozīmē, ka krievu bērni jau tagad to labi pārvalda. Mēs nepieļausim, ka tiek sagrauta veiksmīgi strādājoša bilingvālas izglītības sistēma. Uzskatām, ka, attīstoties kapacitātei, ir jāiet uz trilingvālo sistēmu, kur klāt nāk angļu valoda. Ja vēlaties, varat to saukt arī par cīņu pret Šadurska reformu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

Visticamāk – arī nākamās Saeimas darba kārtībā varētu parādīties tādi jautājumi kā Kopdzīves likums un Stambulas konvencijas ratifikācija. Kāda būs “Saskaņas” nostāja?

Partijas ietvaros par to notiek debates. Šie jautājumi sabiedrībā netiek uztverti viennozīmīgi, un te nav pat būtiski, par kādu partiju cilvēki balso. Attieksme pret šiem diviem lēmumiem ir krasi atšķirīga visu politisko partiju vēlētāju vidū. Mēs ļoti labi apzināmies Eiropas sociāldemokrātu pozīciju un strādājam ar mūsu vēlētājiem. Kā viņi lems, tā būs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēlētāji jums teiks, kā balsot par konkrēto likumu?

Mēs Rīgā rīkojam tikšanās ar iedzīvotājiem, tur runājam par dažādiem jautājumiem, arī par šiem.

“Saskaņa” ir iesaistījusies tādā Eiropas sociāldemokrātu kustībā kā “Rainbow Rose”, kas cīnās par geju un lesbiešu tiesībām. Kā šī darbība izpaužas?

Mūsu partijas pārstāvji, kuriem šie jautājumi ir svarīgi, tur darbojas. Mums ir daudz biedru ar dažādām interesēm. Ir cilvēki, kas nodarbojas ar uzņēmējdarbību, ir cilvēki, kas nodarbojas ar vides jautājumiem, ir cilvēki, kam patīk atbalstīt sportu, ir jaunieši, kas strādā Jauno Eiropas Sociālistu organizācijā, un ir arī “Rainbow Rose” dalībnieki.

Kāda būs jūsu pozīcija par čekas maisu atvēršanu?

Es personīgi esmu ar abām rokām par atvēršanu. Nedomāju, ka vajadzētu būt kādām tālākām darbībām, bet maisi jāatver, lai var iet tālāk.

Jūs bijāt izvirzījuši Pēteri Sproģi kā Valsts prezidenta kandidātu, bet viņš ir atteicies. Kāda tagad būs “Saskaņas” pozīcija šajā jautājumā?

Jā, mēs uzskatījām, ka mūsu partijas Vidzemes saraksta pirmais numurs Pēteris Sproģis ir labākais prezidenta amata kandidāts. Šobrīd viņa vietā sarak­sta līdere Vidzemē būs Evija Papule, savukārt par prezidenta kandidātu domāsim nākamā gada pavasarī.

Reklāma
Reklāma

Tas ir jautājums arī par attieksmi pret pašreizējo prezidentu Raimondu Vējoni, kuram ir iespēja kandidēt uz otru termiņu.

Mēs noteikti virzīsim savu kandidātu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.