Foto: Sintija Dozberga

Kā kļūt par bārmeni vienas dienas laikā: Akmeņlauža kokteiļu dižlidojums izstādē “Riga Food 2018” 0

No 5. līdz 8. septembrim, Ķīpsalas izstāžu hallē “Riga Food 2018” laikā ir ieradies arī Akmeņlauzis, lai katram apmeklētājam dotu iespēju iejusties bārmeņa lomā un pagatavotu savu sapņu kokteili!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 192
Lasīt citas ziņas

View this post on Instagram

#messukeskus #gastrohelsinki2018 #pontika

A post shared by Akmenlauzis (@akmenlauzis) on


Akmeņlauža kokteiļu dižlidojums ir pasākums, kas cilvēkiem iemāca un parāda, ka kandža patiesībā nav nemaz tik slikts stiprais dzēriens. Galu galā, kāpēc dot iespēju jaukt kokteiļus tikai profesionāļiem, ja, iespējams, tik daudzi ir sapņojuši kļūt par bārmeņiem.
“Šī “kandža” ir kvalitatīvāks produkts par dažu labu viskiju un pat konjaku. Katram, protams, ir savas garšu nianses, taču no Akmeņlauža var uzjaukt tiešām daudz un dažādus gardus kokteiļus,” – saka Akmeņlauža pārstāvis Maigonis Juhņevičs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš arī uzsver, ka Latvijā teju katrs piektais iedzīvotājs savās mājās ir dzinis “kandžu”, diemžēl ne visiem tas ir izdevies un rezultātā cilvēki ir saskārušies ar nekvalitatīviem dzērieniem. “Ja “kandžu” izgatavo kvalitatīvu, tad šis stiprais alkoholiskais dzēriens ir tikpat cienījams un godājams kā konjaki, viskiji un visi citi pasaules stiprie dzērieni,” – piebilst Maigonis.

Akmeņlauzis ir dzimis Vecrīgā uz akmeņiem, vēsturiskā vietā, kur jau sensenos laikos ir bijušas vīna darītavas un vīna pagrabi. “Nu jau esam pārcēlušies uz lielāku brūzi un vairs neesam Vecrīgā. Akmeņlauža spēks ir kvalitātē un augstvērtīgā produktā, kas spēj sašķelt cilvēka “iekšējos akmeņus”, skaidro Maigonis. Akmeņlauzis ir saņēmis arī zelta medaļu Ukrainā un sudraba medaļu Londonā – stipro dzērienu starptautiskajos konkursos. Tik augstu atzinību Latvijā nav saņēmis neviens no alkoholiskajiem dzērieniem beidzamo 100 gadu laikā.

Maigonis arī neslēpj stiprās dziras receptūru: “Četrus gadus tika strādāts pie receptēm: tika mainīti ūdeņi, raugi, iesali. Čempionu recepte, kas radās pēc šo gadu eksperimentiem, pamatā ir miežu rudzu iesals, apgrauzdēts un profesionālais raugs no Dānijas. Plus pie atšķaidīšanas tiek izmantots avota ūdens, lai vēl vairāk mīkstinātu garšu nianses”.

Ne tikai izstādes pirmajā dienā, bet arī izstādes noslēguma dienā, šo sestdien, Akmeņlauzis apmeklētājiem dos iespēju ne tikai stendā, bet arī publiski, kāpjot uz skatuves, jebkuram, kas vēlas, uzmeistarot un nogaršot pašam savu ideālo kokteili.

* Atgādinām, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme!

Foto:

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.