Foto – 123rf.com

Gribu jums parādīt tādu personību uzvedības modeļus, kurus esmu novērojusi saskarsmē un terapijas rezultātā. 10

Manipulēšana ar mērķi saņemt apstiprinājumu “Viss ir slikti”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Cik bieži jūs esat satikuši cilvēkus, kuri ir atnākuši uz draudzīgu tikšanos, bet tā pārvēršas par melnu, necaurredzamu joslu? Draugs (draudzene) iesākumā negribīgi, bet pēc tam ar augošu emociju amplitūdu stāsta par to, ka “izejas nav”. Un tā tas turpinās katrā tikšanās reizē. Kādā brīdī sāc domāt, ka te kaut kas nav kārtībā. Uz visiem problēmas risināšanas piedāvājumiem un variantiem, cilvēks, pat tos, neizmēģinājis, uzreiz saka “nē”. “Tu nesaproti”, “esmu kaut ko līdzīgu mēģinājis”, “tas nepalīdzēs” – frāzes ievilina virpulī un tu pieķer sevi pie domas, aizmukt kaut kur tālu projām. Bieži vien šo domu var nolasīt sejā un sarunas biedrs saka: “ai, esmu tevi nomocījusi(jis), piedod, es tā negribēju” – un šajā brīdī pamostas vainas apziņa par savām “nepieklājīgajām” domām.

Kāpēc tas tā notiek?

Šis draugs (draudzene), bieži vien neapzināti, tādā veidā gūst uzmanību un atļauju uz bezdarbību. Apziņa piemīt visiem un cilvēks, kaut kādā vientulības brīdī sāk saprast, ka viņš ar savu dzīvi neko nedara un, ka problēmas risināšana prasa pārāk lielu piepūli.

CITI ŠOBRĪD LASA
Sarunājoties ar jums un saņemot apstiprinājumu, ka “viss ir slikti”, “draugs” var mierīgi iet mājās un bez sirdsapziņas pārmetumiem dzīvot tālāk pēc paša scenārija. Līdztekus stāstītājs jums ir “atdevis” visu uzkrāto negatīvismu, “uzlādējies” ar enerģiju un tīri ciešami var dzīvot tālāk.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.