Foto: Shutterstock

Kā ļoti garšīgi pagatavot šampinjonus? 8

Varētu likties, kas gan tur sarežģīts pagatavot garšīgas sēnes? Tomēr tie, kas to ir darījuši, zina – nemaz nav tik vienkārši! Protams, kad varam doties sēņot, pašu lasītas sēnes garšo pavisam citādi arī ļoti vienkārši pagatavotas, bet kā gardi pagatavot šampinjonus, kas tiek audzēti siltumnīcās?

Reklāma
Reklāma
“Ja pie katras zibeņošanas būs šādi paziņojumi, puse Latvijas iedzīvotāju aizies ar sirdi.” Nakts vidū cilvēkus atkārtoti izbiedē šūnu apraidē izsūtītie brīdinājumi
Kokteilis
Saudzējiet viņus! 3 zodiaka zīmes, kuru pārstāvji slimo vairāk par pārējiem
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Lasīt citas ziņas

Šī recepte būs labs “špikerītis”, lai šampinjonus jūsu ģimenes ēdienkartē iegūtu jaunu vērtību!

Sastāvdaļas:

• Šampinjoni – 400 grami
• Kaltētas sēnes – 200 grami
• Krējums skābais – 2 ēdamkarotes
• Sāls, melnie pipari (malti) – pēc garšas
• Saulespuķu eļļa – pēc garšas
• Sīpols – 1 gab. (vidējs)
• Lociņi zaļie – 20 grami

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Kaltētas sēnes (var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā!) sasmalcina blenderī līdz pulvera konsistencei. Pēc tam ieliek atsevišķā traukā.

2. Svaigos šampinjonus sagriež šķēlītēs, uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē un cep. Pēc tam pievieno sasmalcinātu sīpolu un turpina cept vidēji vēl 3 minūtes.

3. Pievieno krējumu un vienu tējkaroti sausā sēņu pulvera. Visu samaisa un gatavo vēl dažas minūtes, pēc tam noņem no uguns.

4. Sasmalcina lociņus un pirms pasniegšanas pārkaisa.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.