Kā pagatavot biezpiena plācenīšus, kuri nejūk ārā? 7

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” šefpavāre Ina Poliščenko pastāsta, kā pagatavot biezpiena plācenīšus, kuri nejūk ārā. “Sāksim ar biezpienu. Vienmēr iesaku tādu, kas ir 9%,” viņa norāda.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Esmu tik smalciņa.” Rēzija Kalniņa atklāj, kāds ir iemesls viņas vizuālajām pārmaiņām 6
Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Veselam
Pistācijas ir vērts ēst katru dienu: 5 iemesli, kāpēc uztura speciālisti tās dēvē par vienu no veselīgākajiem našķiem
Lasīt citas ziņas

Izvēloties vājpiena biezpienu, masa sanāks šķidrāka un būs jāpievieno daudz milti.

Mums ir nepieciešams biezpiens (400 g),  1 ola, 3 ēdamkarotes miltu, šķipsniņa sāls, cukurs, nedaudz vaniļas. Var pievienot arī cepamo pulveri, lai plācenīši būtu kraukšķīgāki no ārpuses, viņa norāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpienu, kas izberzts caur sietiņu vai saspaidīts ar dakšu, liek bļodā. Visu pievieno lēnām, pakāpeniski, viņa uzsver.

Sākumā pievieno olu. Viņa iesaka masu sākumā jaukt ar dakšiņu, lai kārtīgi iemaisītu sastāvdaļas. Pēc tam maisīšanu var veikt ar karotes palīdzību.

Tad pievieno šķipsniņu sāls, cepamo pulveri (tas nav obligāti). Vēlāk pievieno aptuveni pus glāzi cukura (brūnā, baltā, pūdercukura – pēc brīvas izvēles) un vaniļu, ja ir vēlēšanās. Visu samaisa, tad pievieno miltus.  Masai ir jābūt diezgan biezai, un tā var būt nedaudz ķepīga, viņa pastāsta.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.