Foto: Shutterstock

Vecmāmiņas biezpienrausīši: nevainojama recepte, kas atgādinās tev bērnību 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Katrai vecmāmiņai azotē bija kāds ēdiens, ar ko palutināt visu savu ģimeni. Parasti šīs atmiņas ir ļoti mīļas un jaukas, un gribas, lai tās nekad nepazūd. Šī ir viena no “vecmāmiņu laiku receptēm” – biezpienrausīši – ja gatavosi gardumu pēc šīs instrukcijas, rausīši izdosies izcili!

Vecmāmiņas biezpienrausīši

Sastāvdaļas mīklai:

• 1 paciņa sausā rauga
• 1 glāze piena
• 2 ēdamkarotes cukura
• 400-500 g miltu
• 50 g saldkrējuma sviesta
• 0,5 tējkarote sāls

Pildījumam:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 0,5 kg biezpiena
• 4 olas dzeltenumu
• 4 ēdamkarotes cukura
• Kausēts sviests
• 2 ēdamkarotes skāba krējuma
• 1 ēdamkarote miltu
• Vaniļas cukurs vai vaniļa

Pagatavošana:

1. Sajauc mīklu. Šim nolūkam sasilda pienu līdz aptuveni 40 grādiem. Pieber raugu un cukuru. Pagaida desmit minūtes, līdz virs piena pacēlusies “cepurīte”.

2. Tad pienam un raugam pievieno kausētu saldkrējuma sviestu, sāli un miltus.

3. Mīklu samaisa un liek uzrūgt. Tiklīdz mīklas apjoms palielinājies divas reizes, to nedaudz pamīca un atstāj vēl nedaudz uzrūgt.

4. Gatavo mīklu dala 16 daļās, kuras izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

5. Gatavo biezpiena pildījumu. Vispirms biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno cukuru, krējumu, olas dzeltenumus, sviestu, nedaudz miltu un vaniļu.

6. 16 mīklas bumbiņas ir uzrūgušas un gatavas cepšanai. Katras centrā izveido iedobīti, izmantojot glāzes apakšu.

7. Biezpienmaizītes malas apsmērē ar olas dzeltenumu.

8. Biezpiena maisījumu liek izveidotajās iedobītēs.

9. Liek maizītes cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 20-30 minūtēm.