Foto – Shutterstock

Kā rīkoties ar podu 0


Tualetes podam izvēlas mīkstu birsti. Pērkot to patausta – jo mīkstāka, jo labāk tīrīs. Podu no iekšpuses nopūš ar ikdienas tīrīšanas līdzekli (pudelē ar smidzinātāju). Birsti ieliek poda ūdenī, lai pamirkst, bet trauciņu ievieto izlietnē, apstrādā ar vannasistabas tīrāmo līdzekli un atstāj, lai tas dažas minūtes iedarbojas. Ar ūdenī samitrinātu mikrošķiedras lupatiņu no ārpuses noslauka visu tualetes podu. Pie vāka parasti ir dzelteni plankumi, tos iztīra ar poda birsti. Visnetīrākā ir mala poda iekšpusē, kur nogulsnējas urīnakmens. Arī to iztīra ar birstīti. Ja stipri netīrs, apstrādā ar līdzekli un atstāj uz nakti, lai iedarbojas. Visu iekšpusi izmazgā ar poda birsti.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Trauciņā nav vērts liet nekādus dezinfekcijas līdzekļus, birste vienkārši regulāri jāmazgā.

Kā nesabojāt vannu

Vanna jātīra uzmanīgāk. Ja uz pudeles uzzīmēts tikai pods, vannu ar to tīrīt nedrīkst! Šādi līdzekļi satur skābi (piemēram, sālsskābi vai fosforskābi), bet tajos nav antikorozijas līdzekļu, kas aizsargā hromētās daļas. Vanna kļūs spoži balta, taču emalja būs matēta, un to atjaunot nav iespējams. Ko darīt? Atliek pirkt jaunu vai čuguna vannā ielikt jaunu akrila vannu, veco izmantojot kā stipru un siltumu saglabājošu karkasu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nevajag berzt arī ar iecienīto Skaidru, jo tā satur smiltis, ir abrazīva (skrāpējoša). Šo līdzekli izmantojot pusgadu, emalja kļūs matēta.

Akrila vanna ir patīkama, virsma ir silta, uz pamatnes parasti ir izcilnīši, lai neslīdētu kājas. Akrils ir mīkstāks materiāls, tāpēc nedrīkst izmantot abrazīvus tīrīšanas līdzekļus, asas švammes un birstes, jo saskrāpēto virsmu atjaunot nevar. Akrila vannas jātīra ar tām paredzētiem līdzekļiem.

Mēdz būt arī tādi tualetes poda vai vannas tīrīšanas līdzekļi, kas neder metāla krāniem un dušai, jo var sabojāt tērauda un alumīnija izstrādājumus.

Tīrīšanas līdzekļu klāsts ir plašs. Pareizi lietojot, labi ir visi. Iedarbīgs ir Dobeles uzņēmuma “Seal” ražotais līdzeklis vannasistabai puslitra pudelē ar smidzinātāju. Tas piemērots grīdu, sienu, cietu virsmu, flīžu, santehnikas un dušas kabīņu tīrīšanai, der arī akrila vannām un ir iedarbīgs pret pelējumu. Apsmidzina virsmu, pagaida dažas minūtes, lai iedarbojas, un notīra ar švammīti.

Duškabīne ir neērta uzkopšanai, jo tīrāmā virsma ir liela. Uz stikla sienām paliek kaļķaina ūdens, ziepju un dušas želejas plankumi. Notīrīta ar “Seal” līdzekli, kas atgrūž netīrumus, duškabīne ilgāk turas tīra.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.