Foto – Shutterstock

Kabaču pica ar ķiploku mērci 2

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nepalaid garām šo datumu! Katras zodiaka zīmes veiksmīgākā diena decembrī
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
“Veca desa un sapuvuši dārzeņi,” Inga aizet no darba Madlienas bērnudārzā un atklāj, ar cik sliktu ēdienu baro bērnus 4
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mīklai
• 150 g kefīra
• 175–200 g kviešu miltu
• 20 g sviesta
• pustējkarote cukura
• ¼ tējkarotes sodas
• ¼ tējkarotes sāls

Pildījumam
• garš tievs kabacis
• 150 g brinzas
• 100 ml saldā krējuma
• 3 ķiploka daiviņas
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• pustējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Kefīram jābūt istabas temperatūras (uz nakti izņem no ledusskapja). Pievieno sodu un ļauj 15 minūtes izreaģēt. Pieliek sāli un cukuru, maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno izsijātus kviešu miltus un samīca mīklu. Liek klāt izkausētu sviestu un vēlreiz samīca. Atkarībā no miltu kvalitātes nepieciešamais daudzums var nedaudz atšķirties. Mīklai jābūt vijīgai un mīkstai, tajā pašā laikā saturīgai. Noliek uz divām stundām atpūsties, tad sadala četrās daļās un katru plāni izrullē.

Pagatavo ķiploku mērci – aukstā saldajā krējumā iemaisa kukurūzas cieti, pieliek sāli un uzkarsē. Kad mērce mazliet sabiezē, noliek atdzesēties. Pēc tam pieliek sakapātas ķiploka daiviņas. Kabaci sagriež plānās šķēlītēs, sieru sadrupina. Izrullētajai picai mazliet uzloka malas. Saliek kabaču šķēles un pārlej ar ķiploku mērci. Cep 220 grādos aptuveni 10 minūtes. Tad picas izņem, pārkaisa sieru un maltus melnos piparus, pacep vēl 5 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.