Neizskaidrojams “īssavienojums” notika tikai pēc 12. klases, kad meitene, kas līdz tam par dziedātājas karjeru nebija pat sapņojusi, pēkšņi saprata – jādzied! “Tolaik ar domubiedriem izveidojām “pagrīdes” grupiņu, rakstījām dziesmiņas latviešu valodā.” Elza izvēlējusies džeza vokāla mācības Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā. Kas palēnām aizveda uz dažādām skatuvēm? “Cilvēki nāca, noticēja man un ļāva izpausties,” atceras Elza. 5

Par pavērsienu Elzas dziedātājas gaitās kļuva piedalīšanās televīzijas šovā “Koru kari”. Viņa, Zemgales meitene, pavisam vēl iesācēja, toreiz nokļuva elka – dziedātājas Ievas Kerēvicas vadītā Madonas Zaļā meža kora sastāvā. “Ļoti gribēju dziedāt tieši pie Ievas, un man izdevās.” Toreiz Zaļais koris izcīnīja uzvaru šovā, bet Elza turpināja iet dziedātājas ceļu. “Ieva Kerēvica mani no sirds atbalstīja, tomēr pēc šova neviens mani nevirzīja, nebīdīja – katram ir savs ceļš ejams, katram jācīnās par savu vietu. Dziedot Zaļajā korī, vienkārši ieguvu saprašanu par to, kas notiek uz skatuves. Sapratu pašu galveno – uz skatuves nedrīksti būt slims, noguris vai dusmīgs. Savs priekšnesums vienmēr jāiznes līdz galam.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Turpat “Koru karos” Elzu “noskatījis” arī latviešu kabarē tēvs un ilggadējs producents Viktors Runtulis. “Laikam jau ievēroja, ka mazais ķipars kaut ko var,” smejas Elza. Toreiz, krīzes laikā, nelielajā “Artelī – gandrīz teātrī” viņa startēja kamerizmēra kabarē jeb “Cabaret Piccolo”. Sākusi ar vienu, divām dziesmiņām, nu jau Elza ir “pilnas slodzes” kabarē aktrise un dziedātāja, kopš tā laika piedalījusies it visos kabarē iestudējumos – “Cabaret Bombaloo”, kas viesojās arī Indijā, krāšņajā “Palladium” un šā gada uzvedumā – “La Luna”, sadziedājusi gan ar skolotāju Ievu Kerēvicu, gan Aiju Vītoliņu un citiem pazīstamiem dziedātājiem. “Viktors Runtulis man ir kā krusttēvs. Viņš mani atbalstījis, ir viegli sadarboties ar viņu,” teic Elza.

Jaunā dziedātāja atzīst, kabarē ir skaists notikums, tomēr tikai gada nogalē un sākumā. Pārējā laikā viņa dzied gan džezu, gan populāro mūziku, tomēr viņas sirdslieta joprojām ir tautas mūzika jeb tās mūsdienu virziens – pasaules mūzika. Elzas balss ne vienreiz vien skanējusi Pasaules mūzikas festivālā “Porta” – gan kopā ar moldāvu grupu “Trigon”, gan gruzīnu entodžemeņiem “The Shin”, bet komponista Valta Pūces vadībā tapusi koncertprogramma “3 Harmonijas noslēpumi”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šobrīd Elza ir gatava parādīt klausītājiem pašas iedziedātās dziesmas. “Cilvēki mani šobrīd lielākoties pazīst kā kabarē meitenei, bet gribētos, lai mani ierauga arī citādu – mani pašu, manas balss iespējas.” Elza atzīst, ka viņas sirds sliecas džeza mūzikas virzienā – vasarā nolemts startēt arī Latvijas Mūzikas akadēmijā, džeza vokālistu nodaļā. “Mūzika, ko šobrīd dziedu, ir džeziska. Tai vienkārši ir īpašs skanējums. Turklāt man ir ļoti svarīgs teksts. Doma. Diemžēl vismaz septiņdesmit procentu mūsdienu mūzikas pasaulē ir ar ļoti noplicinātiem tekstiem.”

Tuvākajā laikā Elzas balsi un nenoliedzamo skatuves šarmu varēsim baudīt gluži jaunā – dejas izrādē – “Sight Through Insight”, ko dziedātāja veido kopā ar dzīvesbiedru Aviku. “Aviks Latvijā izveidojis pats savu deju grupu, bet nu viņš sasparojies izrādei, kas būs Avika debija plašākai publikai. Tas, ko redzēsit, noteikti atšķirsies no kabarē izklaides formāta. Aviks vēlas runāt par to, ko cilvēks saviem spēkiem var sasniegt. Šis būs visai filozofisks stāsts par cilvēka iespējām.”

TV24
Ukrainas Augstākās Radas deputāts Oleksijs Gončarenko: Labie krievi ir tie, kuri cīnās pret Putina režīmu
Ukrainas prezidents Zelenskis pateicas Latvijas valdībai par lēmumu sniegt militāro atbalstu
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
TESTS. Vai darba devējs tevi var “aptīt ap pirkstu”? Cik labi tu zini savas tiesības?