Foto – DE2MARCO /SHUTTERSTOCK

Kad dārzā noklājies aliču paklājs… Ko gardu var pagatavot no mazajām ogām 14

Kaukāza plūmītes jeb aličas ir gana skābenas, tāpēc daudzi tās noniecina, atstājot zem koka dzeltenu plūmju paklāju. Taču prasmīga saimniece no tām pagatavos gan gardu ievārījumu, gan pikantu čatniju, miksējot ar saldiem augļiem, piemēram, persikiem, bumbieriem, gan gardas plātsmaizes un kūku pildījumu.

Reklāma
Reklāma

DER ZINĀT

Veselam
Nekad nekombinējiet medu ar šiem sešiem pārtikas produktiem: lūk, kāpēc!
Dūmi, sprādzieni un panika: īsta elles nakts pašā Krievijas sirdī, Ukrainas uzbrukums paralizē elektrostaciju 67
Negaidīts Krievijas solis: kuģis, kas uzbruka Ukrainai, pārvietojās uz Baltijas jūru
Lasīt citas ziņas

Ievārījums tikai no aličām ir pārāk stiprs. Tas labi garšo, ja tiek pievienots banāns, persiki, kabači, saldi āboli vai bumbieri.

Aliču ievārījums tāpat kā brūkleņu un dzērveņu zapte labi noder kūku un rulešu pildījumos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aliču garšu bagātinās apelsīni un to sula.

No Kaukāza dzeltenajām plūmītēm, ja tās savāra biezenī, pievieno cukuru, agaru un olas baltumu, sanāk gards un aromātisks zefīrs.

Aliču čatnijam patīkamas garšas nianses piešķirs kinzas lapiņas, ingvers, garšvielu maisījums hmeli-suneli, čili pipari un paprika.

Lūk, dažas receptes, kur izmantotas aličas!

Aliču čatnijs ar ķiplokiem un papriku

Marinēti tomāti ar aličām. Interesanta receptīte

Aliču ievārījums ar bumbieriem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.