Foto: Shutterstock

Kā izvārīt izcilu ievārījumu: 11 gudro saimnieču triki – no īstajām stundām, kad jānolasa ogas līdz pareizajam cukuram 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Kā pagatavot ļoti garšīgu ievārījumu? 11 padomi no gudrajām un prasmīgajām saimniecēm, lai tas izdotos patiešām nevainojams!

• Ogas ieteicams lasīt no rīta, kad nožuvusi rasa. Pusdienlaikā lasītas ogas ātri savīst.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ievārījumu gatavo no sausām, pārlasītām, tīrām ogām.

• Avenes ir vienīgās ogas, kuras pirms pārstrādes skalo tikai tad, ja tās ir ļoti netīras.

• Vērtīgās vielas ogās labāk saglabājas, ja tās vāra strauji.

• Lietainā vasarā ogas ir ūdeņainas, tām vajadzēs vairāk cukura un būs ilgāk jāvāra.

• Jo saldākas ogas, jo vairāk cukura vajadzēs. Skābām ogām ir vairāk dabiskā pektīna, tāpēc tās var savārīt arī bez cukura.

• Ja želejai vai ievārījumam, ko gatavo no saldām ogām, pievieno par maz cukura, produkts var ieskābt un sarūgt.

• Vārot želeju, parasti 1 litram sulas pievieno 800 gramu cukura.

• Želeja vai ievārījums, kam pielikts ievārījuma cukurs, labi glabājas, taču garšas ziņā atšķiras no ierastā ievārījuma.

• Jāņogas, ērkšķogas var paspilgtināt, piemēram, ar ingvera sakni. Mellenēm piestāvēs kanēlis vai citrona miziņa.

• Garšvielas ievārījumam jāpievieno īsi pirms tā gatavības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.