Pēdējā laikā Latvijas mūziķi arvien vairāk domā par ilgtermiņa darbošanos – Linda Leen (attēlā), Intars Busulis, “Prāta vētra”, Dons ir spilgtākie piemēri.
Pēdējā laikā Latvijas mūziķi arvien vairāk domā par ilgtermiņa darbošanos – Linda Leen (attēlā), Intars Busulis, “Prāta vētra”, Dons ir spilgtākie piemēri.
“Supernova” publicitātes foto

Vajadzīga biznesa domāšana 5


Lai arī Dons diplomātiski apgalvo, ka panākumi ir prāta stāvoklis, tomēr jāatzīst, tie var būt arī visai taustāmi. Piemēram, viņa lielkoncertu biļešu cena nav no mazākajām – Dona uzstāšanos varēs baudīt, šķiroties no 19 līdz 30 eiro. Ja “Arēnas Rīga” ietilpība ir 12 tūkstoši, tālāk matemātika vienkārša. Tomēr dziedātājs vēlas apgāzt priekšstatu par pārtikušo zvaigznes dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas” 161
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

“Nav tā, ka pēc lielajiem koncertiem svaidos ar naudu un dzīvoju, cepuri kuldams. Uzreiz atsākas jauns radošs cikls, un nauda tiek ieguldīta nākamajās lietās,” skaidro Dons. “Pie albuma “Tepat” sāku strādāt pirms pusotra gada. Realitāte ir tāda, ka dienām un naktīm raksti dziesmas, krāj tās datora folderī, pēc tam atlasi piemērotākās. Studijā kopā ar ģitāristu un producentu Mārci Auziņu, basģitāristu Tomu Poišu, bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu un skaņu inženieri, producentu Krišjāni Geidānu pavadījām ilgu laiku. Tas ir ilgstošs un nogurdinošs process. Ja tas neraisītu pozitīvas emocijas, droši vien mestu plinti krūmos. Dziesmu tapšanas laikā ir jādzīvo patiešām pieticīgi.”

Dons atzīst, bez biznesa plānošanas mūzikas lauciņā tomēr neiztikt. “Ir labi, ka mana menedžmenta meitenes naudas lietas ir sakārtojušas līdz vissīkākajai detaļai kā aptiekā. Tomēr vissvarīgākais ir dziesma un melodija – citreiz pārņem balta skaudība, kad klausos Džona Lenona, Eltona Džona vai Zigmara Liepiņa multiplikāciju cikla melodijas, domājot – kāpēc kaut kas tāds neienāca prātā arī man. Bizness nāk pēc tam.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.